Marvel Strike Force: akční hrdinové do kapsy (mobilní recenze)

Což takhle dát si pořádnou superhrdinskou akci na mobilu?

Co baví

  • Zábavná hratelnost
  • Povedená grafická stránka
  • Motivační systém
  • Špičkové využití licence

Co vadí

  • Zpočátku trochu nepřehledné
  • Bez placení zabere čas
9/10
Hodnocení

Pociťujete snad prudký nedostatek materiálu s tématikou superhrdinů? Pokud ano, jistě vezmete za vděk mobilní akci z univerza Marvel s názvem Strike Force, která po dlouhé době konečně přinesla důstojné využití licenci bez nutnosti nasypat do mobilu tunu peněz. 

V kůži superhrdiny

Tahová akce Strike Force navazuje na osm let starého předchůdce Avangers Alliance a to jak formou, tak i obsahem. Na řadu přichází mohutné rozšíření a vypilování celkové hratelnosti do podoby, kterou bychom v roce 2019 očekávali. I tentokrát je vše propojeno klasickým příběhem o neústupném padouchovi, který se rozhodl zničit celý svět. Tím je tentokrát Ultimus se svojí armádou rasy Kree a technologií, která dokáže zlomit svobodnou vůli superhrdinů a podřídit je jeho potřebám.

Screenshot_2019-05-24-14-00-44-262_com.foxnextgames.m3.pngScreenshot_2019-05-25-08-39-49-171_com.foxnextgames.m3.pngScreenshot_2019-05-25-08-41-22-169_com.foxnextgames.m3.pngScreenshot_2019-05-25-08-43-52-846_com.foxnextgames.m3.png
Superhrdinové frčí, tak proč toho nevyužít a rovnou s ukázkovým fanservisem

Zápletka nikterak nevybočuje z nastavených standardů komiksových příběhů, na druhou stranu, zejména v mobilní hře, slouží spíše jako křehký most k zasazení do celkového universa a tak nějak není ani příliš podstatná. Pouze souboje, které jsou pro titul zásadní, dostávají svůj smysl a pádný důvod.

 

Prokousat se úvodem a proniknout do veškerých možností hry je na mobilní kousek nezvykle zdlouhavé

 

Nutno uznat, že už samotné menu hry naznačuje široké pojetí a velké možnosti celého projektu. Prokousat se úvodem a proniknout do veškerých možností hry je na mobilní kousek nezvykle zdlouhavé, což však v žádném případě nemusí být na škodu. Později totiž pochopíte, že Strike Force v žádném případě není tak složitý a komplikovaný, jak se mohlo zprvu zdát, ale spíše dobře promyšlený a komplexní zároveň. Přestože strategické tahové souboje hrají prim, k dispozici je mnoho další zábavy, která umocňuje příjemný požitek z mobilního hraní a zaručí, že vám titul vydrží opravdu na hodně, hodně dlouho.

Čím více, tím lépe

Klíčové jsou herní postavy, kterých je k dispozici více než dost. Na začátku si však pochopitelně budete muset vystačit pouze se základní sestavou, kterou netvoří nikdo jiný než samotný Spider-Man, doplněný o Luka Cage či vždy praktického medika Shieldu, kterého si v tuhých bitvách jistě oblíbíte. Rozšiřovat svou soupisku hrdinů budete následně buď v samotném boji v rámci hlavní kampaně, nebo nákupem za orby a herní měnu.

Vlastnit hrdinu s jeho speciálními vlastnostmi je sice velice příjemné, ale bez postupného vylepšování, levelování a tréninku tak trochu zbytečné. Klíčové jsou v této spojitosti tzv. Power Cells. Mechanismus se striktně drží, přestože se zdá zpočátku až příliš překombinovaný, klasického vzorce. Za postup v kampani, popřípadě při plnění denní výzev, získáváte nejrůznější odměny, které následně investujete do svých hrdinů, a to jen proto, abyste mohli postupovat dále. A tak neustále dokola.

marvel-strike-force-team-select.jpg
Strike Force nabízí velké množství postav, fanoušci Marvelu si pošmáknou

V žádném případě není důvod k obavám, neboť k dispozici je poměrně velké množství herním režimů, které se hráčům zpřístupňují až na určitém levelu.  Těšit se tak můžete na denní výzvy, online souboje se skupinkami dalších hráčů, několik různorodých kampaní, Raidy či Aréna. Například mód Arena je dostupný až od levelu 30, takže se připravte na pořádnou dávku superhrdinského zápolení.

Strategie především

Jak jste jistě pochopili, základním stavebním kamenem jsou samotné strategické souboje, které se odehrávají formou jednotlivých tahů. A nutno dodat, že jsou opravdu zábavné a vyžadují, mimo již zmiňovaného postupného vylepšování hrdinů, také trochu toho strategického myšlení. V úvodních levelech si možná vystačíte s náhodným klikáním, postupně se však hratelnost stává tužší a tužší a bez řádného promýšlení se dále zkrátka nemáte šanci dostat. Leda při využití počítačem řízených soubojů, které hráče až nápadně zvýhodňují. Jenže, kdo by něco takového vlastně dělal? Jistě, nastanou momenty, kdy po takové možnosti sáhnete čistě z důvodu doplnění kasičky, ale celkově se tak jako hráči připravujete o velké množství zábavy.

Screenshot_2019-05-25-09-14-44-209_com.foxnextgames.m3.pngScreenshot_2019-05-25-08-44-32-371_com.foxnextgames.m3.pngScreenshot_2019-05-25-08-49-01-636_com.foxnextgames.m3.pngScreenshot_2019-05-25-08-58-56-413_com.foxnextgames.m3.png
Souboje jsou zábavné a dynamické, a především vizuálně výborně provedené

Jednotlivé souboje jsou totiž dost pestré a zábavné na to, aby byly zbytečně automatizovány. Hrdinové disponují různými útoky, které v praxi vypadají opravdu dynamicky. Na to se pochopitelně váže i grafická stránka hry, která je na slušné úrovni. Přirozeně vypadají jak animace, tak celkové zpracování. Což jistě ocení nejenom hráči, ale rozhodně také jejich mobilní stroje, které se budou moci trochu ohřát. Přestože je však Strike Force náročnější 3D hrou, i na starším Xiaomi Redmi 3S běží obstojně, a proto není důvod k panice. Výkonnější stroje, jako redakční Sony Xperia XZ2 Compact, pak s tímto kouskem nemají žádný problém a odměnou je opravdu skvělá grafická stránka. Kapitolou samou pro sebe je pak ukázkové využití licence s parádním vzhledem hrdinů a dalšími maličkostmi pro fanoušky.

 

Hrdinové disponují různými útoky, které v praxi vypadají opravdu dynamicky.

 

Strach rozhodně nemusí panovat ani v oblasti samotného hraní, to je totiž pohodlné na mobilních telefonech všech velikostí. Díky velkému množství textu a doprovodných informací si jej ale jistě více užijete na strojích větších než 5 palců, samotné ovládací schéma je však extrémně přizpůsobivé a jednoduché, takže po chvíli přesně víte, co máte dělat. 

61149250_381612309123110_1295871931911766016_n.jpg61316920_1025108624352475_3824494254818852864_n.jpg61456024_1108710615977654_7364832163369320448_n.jpg

Obávat se nemusíte ani otravných reklam či nutnosti využívat nákupy ve hře. Strike Force je totiž skvěle hratelný titul i pro ty, kteří nechtějí investovat ani korunu. Samozřejmě budete muset občas čekat a získávání nových hrdinů vám zabere podstatně déle, nic z toho ale na výsledném zážitku neubírá a hlavně je to opravdu proveditelné i bez jakékoliv útraty. V závěru připomeňme, že titul je dostupný jak pro mobilní telefony se systémem Android, tak pro konkurenci v podobě iOS.

Verdikt

Marvel Strike Force je dalším příjemným přírůstkem pro fanoušky komiksových světů, a to v trošku odlišnější podobě. Nabízí komplexní a bohaté pojatí akční tahové strategie, s dostatkem herních módů a oblíbených hrdinů. Navíc je obdařeno povedeným grafickým zpracováním a skvělým motivačním systémem, který vede k rapidnímu prodloužení hrací doby. Přestože stereotyp po nějaké té době hrozí i tak, celkově si tento koncept zaslouží hráčskou pozornost. Takhle nějak má totiž vypadat komiksová zábava do kapsy. Zábavná, graficky povedená, obsáhlá a plná akčních hrdinů.

 Hra byla recenzována na telefonu Sony Xperia XZ2 Compact Xiaomi Redmi 3S.    

Diskuze (1) Další článek: Konkrétní informace o službě Google Stadia dostaneme už v létě

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,



Sex manželských párů? Jen výjimečně. Ložnice ovládnou roboti s umělou inteligencí

Sex manželských párů? Jen výjimečně. Ložnice ovládnou roboti s umělou inteligencí

** Sex manželských párů jen při zvláštních příležitostech. ** Ložnice ovládnou sexuální roboti s umělou inteligencí. ** I to je jeden ze závěrů Mezinárodní robotické konference.

Filip KůželJiří Liebreich
RobotiSexUmělá inteligence
Izraelský obrněnec ROBUST autonomně bojuje proti pěchotě i tankům

Izraelský obrněnec ROBUST autonomně bojuje proti pěchotě i tankům

** Izraelský zbrojní gigant Elbit Systems nedávno představil střední obrněné vozidlo ROBUST ** To je určeno pro pokročilý autonomní boj proti pěchotě i obrněným vozidlům ** Nový obrněnec by měl operovat s vysokou mírou autonomie, za každého počasí a prakticky v každém terénu

Stanislav Mihulka
IzraelVojenstvíRoboti
Malé průhledné pyramidy z 3D tiskárny mohou zmenšit a zlevnit solární panely
Karel Kilián
Obnovitelné zdrojeSolární energieFotovoltaika
Webové mapy nám děsně lžou. Skutečnost vypadá úplně jinak a řekneme vám proč

Webové mapy nám děsně lžou. Skutečnost vypadá úplně jinak a řekneme vám proč

** Na většině map vypadá Rusko větší než ve skutečnosti ** A co teprve takové Grónsko, které je reálně 14× menší než Afrika ** Za vše může kartografická projekce a její historický vývoj

Jakub Čížek
MapyHistorie
Prohlédněte si 1600 ruských základen na detailní družicové mapě. Rezavějící Kuzněcov, Moskva i raketoplán Bajkal

Prohlédněte si 1600 ruských základen na detailní družicové mapě. Rezavějící Kuzněcov, Moskva i raketoplán Bajkal

** Google má kvalitní družicové snímky Ruska ** Najdete na nich i tu poslední ruskou vojenskou základnu ** Nadšenci jich lokalizovali už okolo 1 600

Jakub Čížek
RuskoArmádaMapy
Jak poznat, že máte možná hacknutý telefon? Toto je devět symptomů, které můžete pozorovat

Jak poznat, že máte možná hacknutý telefon? Toto je devět symptomů, které můžete pozorovat

** Jak poznat, že je váš smartphone hacknutý? ** Hledejte známky po nestandardním chování telefonu ** Stačí když telefon vydrží méně nebo topí i v klidovém režimu...

Martin Chroust
Jak...Malware
Munice ze zrušeného railgunu se postaví střelám s plochou dráhou letu

Munice ze zrušeného railgunu se postaví střelám s plochou dráhou letu

** Americké letectvo chce v nejbližší době postavit a otestovat prototyp nového samohybného děla ** To by mělo být schopné sestřelovat střely s plochou dráhou letu ** Při tom bude využívat munici určenou původně pro railgun

Stanislav Mihulka
VojenstvíUSA
Prodělaný covid? Jako když mozek zestárne o dvacet roků

Prodělaný covid? Jako když mozek zestárne o dvacet roků

** Zdoláním nákazy covid nekonč, následky mohou přetrvávat ještě řadu měsíců ** Práci mozku může choroba poznamená podobně, jako kdyby člověk zestárnul o dvacet let ** V IQ testech se to projeví poklesem o deset bodů

Jaroslav Petr
SARS-CoV-2COVID-19Mozek