Marvel vs. Capcom: Infinite - bláznivá míchanice (recenze)

Street Fightera a Injustice máte za sebou? Tak co takhle ochutnat pořádn bláznivý koktejl světů?

Série Marvel vs. Capcom má na poli bojovek dlouholetou tradici, která staví na skvělých tagových soubojích a šíleném mišmaši všech možných postav obou univerz. Stejně na tom je i v pořadí šestý díl této série, který ale poprvé za dlouhou dobu přináší velké změny jak v hratelnosti, tak herních módech. Jde ostatně do přímé konfrontace s těmi nejlepšími současného trhu bojovek, bude to tedy stačit?

Za záchranou světa...světů

Hned zkraje musíme pochválit snahu moderních bojovek nabídnout alespoň nějaký příběhový mód, než se hráči pustí do obyčejného mydlení. Poprvé tak i recenzovaný kousek přináší kampaň, ve které se hrdinové Capcomu i Marvelu postaví ultimátnímu zlu - Ultronovi Sigma, který chce ovládnout svět. V akčních bojích musíte spolupracovat s ostatními a správně používat jejich schopnosti, abyste zvítězili. Příběh je samozřejmě extrémně jednoduchý a především dosti chaotický, takže vám nepůjde ani tak o osud světa, jak spíš o vtipné filmečky a souboje samotné. 

MARVEL VS_ CAPCOM_ INFINITE_20170919231059.jpgMARVEL VS_ CAPCOM_ INFINITE_20170923210439.jpgMARVEL VS_ CAPCOM_ INFINITE_20170923210449.jpgMARVEL VS_ CAPCOM_ INFINITE_20170923211713.jpg
Efekty je často zaplněna celá obrazovka. A vypadá to skvěle.

Zbytek módů je řekněme tradiční a věrný žánru. Máme tu klasické souboje proti umělé inteligenci, proti druhému hráči, souboje online a v arkádovém stylu neustálého posunu vpřed. Nechybí trénink a nejzajímavěji pravděpodobně působí Mise, kde se po tutoriálu vydáte plnit do arén specifické výzvy, které jsou unikátní pro každou z postav. To vás mimo online svět zaměstná pravděpodobně nejvíce, i když však přihlédneme k celkové nabídce, nemůžeme se zbavit dojmu, že je seznam módů přece jen chabý.

 

Nechybí trénink a nejzajímavěji pravděpodobně působí Mise, kde se po tutoriálu vydáte plnit do arén specifické výzvy, které jsou unikátní pro každou z postav

 

Především tu nenajdeme nic dlouhodobého a trvanlivého, jak je tomu například u Injustice 2 a jeho neustále se měnícím Multiverse režimu. Zde najdete spíše jen základní kostru a je velkou otázkou, zda se ta bude v blízké budoucnosti rozrůstat. 

Dva na dva s kamenem v ruce

První viditelnou změnou v hratelnosti jsou tagové souboje čtyř postav v režimech 2v2, zatímco v předchozích dílech proti sobě vyběhlo vždy až 6 postav. Díky tomu se staly souboje přehlednější a méně chaotické, hra navíc přidává i speciální komba a údery, které dvě postavy mohou vzájemně nakombinovat a neustále tak pokračovat ve vrstvení úderů a útoků. Méně postav ale samozřejmě neznamená menší divokost, boje jsou stále velmi frenetické a občas efekty doslova zavalí celou televizi. 

MARVEL VS_ CAPCOM_ INFINITE_20170923205656.jpgMARVEL VS_ CAPCOM_ INFINITE_20170923205431.jpgMARVEL VS_ CAPCOM_ INFINITE_20170923205815.jpgMARVEL VS_ CAPCOM_ INFINITE_20170923205944.jpg
Svého oblíbence si najde každý, chybí ale spousta známých hrdinů.

Také soupiska bijců potěší fanoušky obou stran, i když je opravdu šílené sledovat některé kombinace, které víceméně nedávají smysl. Nechybí tu Iron Man, Captain America, Gamora či Hulk ze strany Marvelu, Capcom pak vrací do hry Chun-Li, Danteho, Ryu či Chrise Redfielda. Celkem se v arénách sejde cca 30 postav, což je slušné číslo, včetně několika bonusových. Bohužel ale chybí mnozí oblíbenci, tvůrci zkrátka museli vybrat někoho z velké plejády postav, takže není divu.

Hratelnost je jinak zcela tradiční a podobná novodobému Street Fighteru. Rychlá komba jsou doplněna speciálními údery a samozřejmě super schopností, novinkou jsou pak Kameny Nekonečna z univerza Marvelu, které si před začátkem boje vyberete. Každý nabízí nějaký perk, ať už jde o možnost rychlého pohybu, vysátí života soupeře či dalších praktických dovedností, a lze jej během soubojů používat podle potřeby. Taktických možností je tedy hodně, stále však půjde především o vaši bleskovou reakci a znalost komb, zběsilým mačkáním tlačítek si totiž nepomůžete. 

Hlavně komiksově

Marvel vs. Capcom se opět nese v čistě komiksovém stylu plném barviček, vtipných hlášek, často parodicky ztvárněných postav a množství efektů, zaplňujících obrazovku. Podobný styl hře náramně sedí a opravdu nikdo nemohl od bojovky této série čekat seriózní a temný styl po vzoru Injustice 2. Zde jde o nadsázku, důvtip a zběsilé souboje, což hra splňuje do puntíku. 

 

Marvel vs. Capcom se opět nese v čistě komiksovém stylu plném barviček, vtipných hlášek a množství efektů, zaplňujících obrazovku

 

Samozřejmostí je výborná stabilita a rychlost, titul se mi nezdrhl ani jednou, a že byla precizní optimalizace potřeba. Hudba je kombinací epických znělek z filmů Marvelu a elektronických smyček Capcomu, které neurazí ani nenadchnou. Celkově tak prezentace odpovídá požadavkům. 

MARVEL VS_ CAPCOM_ INFINITE_20170923210554.jpgMARVEL VS_ CAPCOM_ INFINITE_20170923205643.jpgMARVEL VS_ CAPCOM_ INFINITE_20170923211231.jpgMARVEL VS_ CAPCOM_ INFINITE_20170923211300.jpg
Hratelnost je akční a frenetická, co ale něco hlubšího a dlouhodobého?

Infinite je důstojným pokračováním dlouhodobé série, které přináší zajímavé změny a novinky a udržuje laťku kvality přibližně na stejné úrovni. Příběh je sice dost krátký a chaotický, také postav by mohlo být více a herní módy více variabilní, pokud ale patříte mezi fanoušky série a hledáte zběsilou bojovku, u které se zabavíte s kamarády, rozhodně vám Marvel vs. Capcom neudělá ostudu. Nic víc ale nečekejte.

Hodnocení: 3 / 5

Klady: 

  • Frenetická hratelnost
  • Příběh
  • Pestrý seznam bojovníků

Zápory: 

  • Chudá nabídka módů
  • Hratelnost bez hloubky
  • Chaotický příběh

 

Váš názor Další článek: Mashinky jsou v předběžném přístupu, pojďte si hrát s vláčky

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,