Marvel's Spider-Man: The Heist DLC - kočanda je tu (recenze)

Po výborné příběhové kampani se nám začíná herní univerzum Spider-Mana rozrůstat prvními DLC přídavky.

Co baví

  • Skvělá dynamika postav
  • Stále audiovizuální špička

Co vadí

  • Extrémně krátké
  • Minimum nových výzev a misí
7/10
Hodnocení

Letošní herní přírůstek do komiksové rodiny Spider-Mana z rukou Insomniacu bude bojovat o pozici hry roku, a zcela právem. Jaké však bylo naše potěšení, když se oznámila celá řada příběhových přídavků se společným názvem City That Never Sleeps, které do již beztak přeplněného New Yorku z plné hry přidá nové postavy, záporáky a patálie, z nichž se Peter musí dostat. 

První z nich vychází právě teď a nese název The Heist. Pokud máte původní hru odehranou, jistě víte, že se v příběhu letmo mihla populární zlodějka Black Cat. A právě kolem ní se točí první mini-příběh, který Petera po hlavě uvrhne nejen do jejích fikaných zločinů, ale rovnou i do rodinných bojů mafiánských rodin přímo v srdci města. 

Sexy trio

Určitě jsem nebyl sám, kdo od návratu Felicie zpět do Peterova života očekával zábavný milostný trojúhelník a sexuální napětí, kterého jsem se také dočkal. Dynamika mezi ústřední dvojicí je skvělá a vývojářům se podařilo vymáčknout z charisma ženské postavy maximum, stejně jako z nervózních telefonátů MJ. 

Marvel's Spider-Man_20181023171118.jpgMarvel's Spider-Man_20181023160302.jpgMarvel's Spider-Man_20181023170220.jpgMarvel's Spider-Man_20181023170518.jpg
Vztah mezi Spideym a Black Cat patří mezi to nejzajímavější v novém DLC.

Příběh samotný se točí kolem další loupeže Black Cat a především jejího pozadí. Také ona totiž byla zatažena do těchto nekalých praktik nechtěně a dokonce se za tím schovává další, mnohem osobnější důvod. Nebo ne? Možná se Felicia s Peterem opět jen hraje? Otázek je hodně a bohužel DLC končí ještě dříve, než si vůbec stihnete pochutnat na dialozích našich protagonistů. První rozšíření lze totiž bez problémů dohrát za cca 2 hodiny, což lze díky dodatečným nepovinným úkolům a výzvám protáhnout nanejvýše na 4.

Jakožto první ochutnávka nového obsahu to bohatě stačí, každý pravý fanoušek ale bude chtít mnohem víc. Mimo příběh tu totiž nenarazíte prakticky na nic a hledání ukradených obrazů, jakýchsi alternativ batohů, po celém městě je jen částečnou záplatou. Je zcela jasné, že největším tahákem tohoto DLC jsou samotné postavy a jejich dobrodružství bohužel skončí ještě dříve, než stihne začít. Také tři nové obleky pro Spider-Mana patří spíše mezi nudný průměr a já milerád zůstal u oblečku z Homecoming. 

Marvel's Spider-Man_20181023160212.jpgMarvel's Spider-Man_20181023150944.jpgMarvel's Spider-Man_20181023151123.jpgMarvel's Spider-Man_20181023160133.jpg
Těšit se můžete na pár nových postav a stejně kvalitní sandbox, jako v původní hře.

Ačkoliv si většinu bojů Peter musí odřít sám, nebude chybět i skvělá kooperační mise, kde si s Black Cat podáte pomocnou ruku. Takové týmovky tu šeredně chybí a je velká škoda, že spolupráce dvou populárních postav nebyla využita mnohem více. Jak už ale koncovka napovídá, teprve se rozjíždíme a ve druhém DLC už se snad do příběhu ponoříme mnohem více. Vypadá to totiž na pořádnou pouliční válku. 

Verdikt

Celkově je The Heist DLC příjemným malým dodatkem a ideální možností na chvíli se vrátit k oblíbeným postavám v případě, že už máte původní hru za sebou. Rozhodně se těšíme, co nám přinese DLC druhé, které dorazí už velmi brzy. 

Diskuze (1) Další článek: Call of Cthulhu ve finálním traileru slibuje tísnivou hororovou atmosféru

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,