Mass Effect není mrtvý, potvrdilo studio BioWare

Anthem je sice pro BioWare momentálně prioritou, ale očividně už si brousí zuby na nový projekt, který by se mohl vrátit ke slavné sérii Mass Effect.

Mike Gamble z BioWare odhalil, že série Mass Effect rozhodně nemá všechno za sebou i přesto, že v současné době je hlavním cílem studia dodělat práci na očekávaném kousku Anthem.

Gamble všechny fanoušky vesmírné série ujistil, že se nemusejí bát toho, že by série už byla mrtvá, stejně jako Dragon Age, který má prý už i tým, jenž pilně pracuje na dalším dílu série.

A když se s někým bavíte o Mass Effectu, jen těžko se vynechává loňský propadák v podobě Mass Effect: Andromeda. Gamble na adresu tohoto dílu řekl, že je pyšný na tým, který za hrou stojí, i když přiznal, že BioWare se hodně poučili v ohledech pečlivosti, zaměření na detaily a vizuální věrnosti.

"Momentálně pracujeme na různých projektech a je tu i tým, který se zabývá novým Dragon Age. A Mass Effect rozhodně není mrtvý. Anthem je odlišná hra, hlavně díky kooperativnímu hraní a my chceme na tyto rozdíly klást důraz," řekl Gamble k současné práci studia BioWare.

"Casey Hudson, Mark, já a vedení EA jsme si společně sedli a pověděli si, jak to všechno vypadá. Všichni si to přejeme nadále vyvíjet a chceme si být jistí, že série má stále budoucnost, ale to přijde až po Anthem. Tohle je budoucnost," pokračoval k momentální situace.

Mass Effect od roku 2007 přinesl do série další dvě pokračování a také novodobý díl Andromeda. Andromeda se ale nesetkala s příliš příznivou kritikou poté, co hra vyšla se spoustou nedostatků a navíc nedostala ani žádné DLC.

Nejnovější dílo od BioWare bude Anthem, které můžeme očekávat 22. února 2019 na PS4, Xbox One a PC.

Diskuze (6) Další článek: Cyberpunk 2077 bude obsahovat necenzurovanou, účelnou nahotu

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,