Mass Effect se objeví i na papíře

Společnost BioWare dnes vydala tiskovou zprávu, v níž se zabývá psaným zpracováním jejich nadcházejícího titulu Mass Effect, jenž se objeví na next-gen konzoli Xbox 360. Zmiňovaná firma totiž plánuje, ve spolupráci s jejich herním scénáristou – Drew Karpyshyn – a nakladatelstvím Del Ray, vydat dva romány inspirované prostředím Mass Effectu.

 

První dílo ponese název Mass Effect: Revelation, a mělo by působit jako jakýsi předskokan herního dění. Jeho vydání je předběžně stanoveno na květen letošního roku. Druhou novelou se pak stane Mass Effect: Revolution, o níž však prozatím nebylo řečeno nic konkrétního.

Hra, jež slouží jako inspirace zmiňovaných knih, rozvíjí příběh odehrávající se ve 23. století, kdy došlo k válce mezi organickými bytostmi a bytostmi ovládanými umělou inteligencí. Na vás bude, abyste znovu zachránili co se zachránit dá, a nastolili v celé galaxii věčný mír. K tomu by vám pak měl dopomoci unikátní arsenál zbraní a dopravních prostředků, na které v průběhu hraní narazíte.

Související informace (Mass Effect):
Platforma: Xbox 360
Žánr: RPG
Vývojáři hry: BioWare (
http://www.bioware.com)
Vydavatelé hry: Microsoft Game Studios (
http://www.microsoft.com/games/)
Homepage hry:
http://masseffect.bioware.com/
Předpokládané datum vydání: 22. května 2007

Zdroj: Firing Squad

Diskuze (4) Další článek: PS3 se v Řecku pořádně prodraží

Témata článku: , , , , , , , , ,