Mass Effect se začne prodávat v pátek

K velikému potěšení všech fanoušků žánru sci-fi a kvalitních her se tento pátek objeví jeden z nejočekávanějších titulů letošního roku – akční RPG Mass Effect – které bylo stvořeno exkluzivně pro herní systém Xbox 360. Jak už bylo zmíněno mockrát, pod hrou jsou podepsaní lidé z Bioware, což jsou mimo jiné tvůrci jiného úspěšného RPG – Star Wars: Knights of the Old Republic. Hra bude v prodeji za 1999,- Kč.

„Hrát Mass Effect je jako hrát film. Příběh je napuštěn akcí i klasickými RPG prvky tak, aby mezi hráčem a jeho postavou vzniklo silné pouto“ uvedl Jeff Bell, korporátní viceprezident pro interaktivní zábavu společnosti Microsoft a dodal. „Platforma Xbox 360 umožňuje vývojářům vytvářet rozsáhlé epické příběhy, jenž na jiných systémech hráči nenajdou. Mass Effect je tak nejnovějším přírůstkem do rodiny exkluzivních xboxových titulů, které tento potenciál dokazují.“

Na závěr ještě dodáme, že centrem příběhu je konflikt mezi jednotlivými rasami ve vesmíru, který se nakonec ukáže být mnohem závažnější, než se zprvu zdálo. Bojuje se o přežití celé civilizace, jenž stojí před reálnou hrozbou naprostého zničení. Hráč projde příběhem v roli velitele Sheparda, který má všechny předpoklady k tomu stát se první lidskou Spektrou – elitním agentem, prosazujícím vůli Rady a operujícím mimo jakoukoli jurisdikci. Jak bude procházet příběhem, bude stále více a více rozkrývat šokující pravdu a zjistí, že nic není takové, jak se zpočátku zdálo. V průběhu rozsáhlého děje tak bude nutné učinit celou řadu rozhodnutí, která ovlivní osudy nejenom konkrétních postav, ale také celých ras a národů.

Již brzy vám nabídneme vyčerpávající recenzi.

Související informace (Mass Effect):
Platforma: Xbox 360
Žánr: RPG
Výrobce: BioWare (
http://www.bioware.com)
Vydavatel: Microsoft Game Studios (
http://www.microsoft.com/games/)
Homepage:
http://masseffect.bioware.com/
Datum vydání: 20. listopadu 2007 (Severní Amerika), 23. listopadu 2007 (Evropa)

Zdroj: TZ

Diskuze (3) Další článek: Assassin´s Creed se prodává výjimečně dobře

Témata článku: , , , , , , , , , ,