Massive Assault - 3D tahovka o vládu nad světem

Je to jen několik málo dnů co americká herní společnost Wargaming.net, která se zaměřuje zejména na tvorbu strategických her pro hraní přes internet, oznámila, že připravuje další podobný projekt, tentokrát nazvaný Massive Assault. Půjde o plně 3D tahovou strategii, ve které nepůjde o nic menšího než o ovládnutí světa!

Hra Massive Assault je zaměřena především na milovníky vojenských strategií a tak se příliš neohlíží na nějaký příběh či herní pozadí. Hráč dostane na výběr mezi dvěma stranami - Osou dobra a Klikou stínu. A pak už se může rovnou vrhnout do hry! Jeho úkolem bude operovat s divizemi nejrůznějších jednotek - od klasických pozemních válečných strojů přes vojenské budovy, letky nebo celé flotily. MA obsahuje originální politický systém - každá strana má několik tajných spojenců, neviditelných pro protivníka. Skryté aliance mohou být kdykoliv uzavírány a zajišťovat tak překvapivý přísun posil.

 

 

"Rozhodli jsme se opustit klasické schéma monstrózní tahovky z 2. světové války i provařené realtime strategie založené na rutinním sběru materiálů, stavění budov a vylepšování. Místo toho jsme navrhli úplně nový koncept boje války o totální nadvládu, kde musejí hráči zapojit veškeré své strategické, diplomatické i taktické dovednosti." říká Victor Kislyi, prezident společnosti Wargaming.net.

 

 

Hráč musí neustále uvažovat nad tak základními vojenskými principy jako je využití terénu, odvádění pozornosti nepřítele, krycí manévry, útoky ze zálohy, koncentrace jednotek na jediném místě, zničení zásobování, guerillová taktika nebo sabotáže. Jeho úkolem pak bude dobývání kontinentů, provádění vyloďovacích operací, dělostřelecká podpora, manévrování s flotilou a další nesnadné úlohy.

Hlavní rysy ve zkratce:

  • plně 3D grafický engine
  • rozsáhlý 3D terén
  • 28 do detailu propracovaných 3D modelů jednotek
  • realistické exploze a efekty
  • 6 různých planet
  • 3D ozvučení
  • skirmish, hotseat a internetovou hru pro více hráčů

Hra Massive Assault je ve vývoji již přes 8 měsíců. Vydání je plánováno na 1. čtvrtletí 2003. Celsovětový otevřený betatest přes herní server se má uskutečnit již koncem tohoto měsíce.

 

 

Oficiální stránky: http://www.massiveassault.com/
Výrobce: http://www.wargaming.net/

Váš názor Další článek: Recenze: NHL 2003 - stanete na straně vítězů či poražených?

Témata článku: , , , , , , ,