Maxis pracuje na off-line režimu pro SimCity, větší města nechystá

SimCity byla jednou z nejočekávanějších her tohoto roku. I její prodeje byly velmi dobré, nehledě na problémy při startu a hoře bugů. Maxis však chystá další změny.

Maxis a EA se snaží obohacovat hru stále nějakými novinkami, rozšiřujícími balíčky a módy, ale největší vadu, kterou hráči zaznamenávají a která odrazuje od dalšího hraní, se bohužel vyřešit nepodařilo a nepodaří.

Generální ředitel Patrick Buechner poznamenal, že problém s velikostí měst od hráčů tvůrci zaznamenali, ale najít nějaké východisko se jim bohužel nepovedlo. Na vině je totiž náročnost hry na PC, kdy i malé město dá pořádně vaší sestavě zabrat.

Podle Buechnera by zvětšení měst znamenalo to, že by si většina stávajících hráčů nemohla město načíst a hra by byla pro ně nehratelná. Zkoušely se různé možnosti, avšak vždy byly neúspěšné.

Vývojáři se tak rozhodli obohatit SimCity o řadu DLC, a nyní přemýšlí i o off-line módu, který umožní vznik fanouškovských módů a úprav. Reagují tak na fanoušky, kteří si chtějí některé věci v SimCity upravit a vylepšit a dát hře nový šmrnc.

Zatím probíhá mezi fanoušky a studiem komunikace, která řeší, co vše by hráči v módu rádi viděli. Kdy se ale off-line režimu dočkáme zatím jasné není. Je off-line mód a DLC pro vás dostatečná náplast za chybějící větší města? Podělte se s námi v diskuzi.

Zdroj: SimCity

Váš názor Další článek: Alien Rage - práce pro hrobníka (recenze)

Témata článku: , , , , , , , , , , ,