Mechwarrior se vrátí jako exkluzivita pro PC

Tentokrát budou roboti online a free-to-play.

V roce 2009 se objevil podařený teaser oznamující návrat robotické akce Mechwarrior. Postupně se přidávaly i další informace, podle kterých se mělo jednat o reboot série, která nově měla zamířit na konzole Xbox 360 a Playstation 3. Jenže představy tvůrců zhatila celá řádka problémů.

V první řadě licenční politika nedovolila vydat hru na jiné konzole mimo Xbox 360. Navíc právo na značku stále patří Microsoftu. No, a navíc v roce 2009 probíhala hluboká finanční krize. Výsledkem toho bylo, že i přes zájem vydavatelů (žádné hry ze série se neprodalo pod milion kusů a první reakce fanoušků na reboot byly pozitivní) se žádný nenašel – nikdo nechtěl investovat nezbytné miliony do hry, jejíž značku by nevlastnil.

MechWarrior Online Atlas Concept.jpg

V Piranha Games se ovšem nevzdali a po dvouletém mlčení přinesli nové informace. Na hře se stále pracuje, ale stala se z ní Mechwarrior Online – multiplayerová akce s modelem free-to-play.

Titul se má vrátit ke kořenům série. Bude možnost si zakládat klany, bojovat z kokpitu se má v týmech ve čtyřech. Výběr mechů a jejich vybavení nesmí chybět, ovšem vítězství vám spíš přinese vhodně zvolená taktika. Kromě klasického deathmatche si z mechů uděláte hromady šrotu v módu Conquest.

Mechwarrior Online vyjde někdy v roce 2012. Aktuálně se můžete podívat na oficiální stránku a zaregistrovat si jméno pilota.

Zdroj: PC Gamer

 
 

Dostupné pro: PC
Žánr: Akce, Simulátory | Simulátor robotů
Výrobce: Piranha Games | Webové stránky hry
Začátek prodeje: 2012
Váš názor Další článek: Resident Evil je stále hororovou sérií, ať si o tom myslíte cokoli

Témata článku: , , , , , , , , , ,