MediEvil pro PS4 skrývá emulátor her pro první Playstation

Remake kultovního dobrodružství sira Daniela Fortesqua skrývá překvapivý bonus. Jásat však nemůžeme, protože většina uživatelů se k němu nedostane a navíc nefunguje optimálně.

Lidí, kteří se baví tím, že se přehrabují v kódech počítačových her je na světě opravdu hodně a díky nim se mnohdy dozvíme něco, co by mělo zůstat navždy skryté. Jinak tomu není ani v případě hry Medievil pro PS4, která je remakem oblíbeného titulu starého více než dvacet let. V předělávce bylo mimo jiné možné odemknout původní verzi hry. Její autenticita byla nenarušená zřejmě především díky tomu, že šlo prostě a jednoduše o emulaci původního Medievilu.

Díky tomuto odhalení už nebylo pro modery těžké se trošku pošťourat v emulátoru samotném a výsledkem je, že ačkoliv nefunguje zdaleka optimálně, je schopen spustit i jiné hry z první generace Playstationu. Na ukázce se například můžeme podívat, jak vypadá skrze emulátor z Medievilu spuštěný Silent Hill. Abyste emulátor mohli využít, musela by však vaše PS4 být modifikovaná, takže nejásejte, že byste si hned mohli zahrát staré dobré pecky na PS4. Tím, že jsme se dočkali emulace na PS4, i když nebyla plně přiznaná se opět dostáváme k věčně opakované otázce. Dočkáme se konečně plné zpětné kompatibility s příchodem PS5? 

Váš názor Další článek: Metacritic zavádí prodlevu 36 hodin od vydání pro uživatelské recenze

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , ,