Mega Frogger – Carmageddon z druhé strany

Žabák jménem Frogger není v herním světě žádným nováčkem. Dnes si ho představíme již v bůhvíkolikátém remaku. I přes to, jakou dobu mezi námi je, dokáže zaujmout a pobavit hráče bez rozdílu věku. Vše v ucházející grafice, sice s trošku jednotvárnou hudbou, ale zato ve skvělé hratelnosti. To vše je obsaženo v této staronové hře Mega Frogger.
Koncept hry Mega Frogger je jednoduchý a vychází z podstaty všech podobných her – jde ve své podstatě jen o zkoušku vašich reflexů a toho, s jakou rychlostí vnímáte dění na obrazovce a jak rychle jste schopni na něj reagovat - Frogger je malý žabák, který má za úkol se dostat z jednoho konce silnice na druhý. To by ještě nebylo až tak obtížné, kdybyste neměli hru ztíženou celou řadou problémů.

Mega FroggerMega Frogger

Konkrétně v naší hře je Froggrův cíl ten, že má za úkol projít území, po kterém vede silnice, následuje pruh trávy a nakonec voda, v níž plují klády. Náš hrdina musí zdolat tuto trasu počínaje rychlým přeskákáním silnice a vyhýbat se na ní všem autům, poté musí zdolat pruh trávy, na němž se pohybují hadi, no a nakonec si musí vybírat vhodné klády plující ve vodě, po kterých bude skákat, aby se zdárně dostal pod most, kde na něj čeká odměna v podobě srdíčka.

Levely se v průběhu vašeho postupu mění – z počáteční pěkné silnice a zelené trávy se vývojem stane vozovka, která je totálně zmrzlá a všechny objekty se na ní pohybují úplně neidentifikovatelným způsobem, auta do sebe narážejí, prostě a stručně řečeno: chaos. A tak často se stane, že vás něco přejede a ani nebude vědět jak. Samozřejmě že narazíte i na pár bonusových levelů, v nichž sbíráte takové pochutiny jako je pizza nebo hamburger. Za tyto věci se vám pochopitelně přičítají body na vaše konto. Budete-li dostatečně úspěšní, dostanete se až do posledního 26. kola. Po něm následuje krátká animace, v níž odlétá raketa s Froggrem a končí všechny jeho trampoty. Tak, stali jste se vítězi, jaký máte pocit?

Mega FroggerMega Frogger

Grafika hry jistě nikoho neohromí, ale určitě by kvůli ní nikdo neměl být pohoršen. Zde bych si dovolil mít na autora jednu výtku: pohyb Froggera je takový moc klouzavý. Skoky žáby bych si rozhodně představoval jinak. Hudba se zpočátku zdá docela jednotvárná, protože vám do uší hraje skupina Spice Girls, ale to se s vaším postupem ve hře změní.

Celkový dojem s Mega Froggera je dobrý a je to taková průměrná hra. Nic víc, nic míň.

Download (1,1 MB) zde; VypalCD zde.

Váš názor Další článek: Špičkový výkon a maximální uživatelský komfort

Témata článku: , , , , ,