Měsíc v rubrice Plných her: netradiční náměty vítězí!

Konec měsíce se kvapem blíží a já vám v jeho poslední den nabízím kompletní přehled všech titulů, které jsme vám v rámci rubriky Plné hry v dubnu přinesli. Většinou se jednalo o tituly s netradičním námětem, skvělým zpracováním, velký prostor byl poskytnut kupříkladu žánru her sportovních. A to opravdu není ani zdaleka vše!

Duben byl z hlediska kvality komerčních titulů opravdu výjimečným a skvělým měsícem a stejná situace bezpochyby nastala i v rubrice Plných her. Právě v tomto článku se vás pokusím postupně seznámit se všemi tituly, které se v dubnu na Doupěti objevily. A že je to opravdu zajímavý seznam!

1.4.2002
Apríl jsme pro tentokráte nepojali legračně, naopak, prostor byl dán hře ze záhrobním tématem. Titul BoneHunt vás zavedl na hřbitov, abyste se zde utkali s řadou nebezpečných příšer a monster. Zpracování bylo pojato stejným způsobem, jako v řadě her Moorhuhní série.

 

2.4.2002
Druhý dubnový den vám dovolil díky hře Ultimate Sonichaos znovu zavzpomínat na populárního ježka Sonica. Ten hraje pochopitelně v titulu Ultimate Sonichaos hlavní roli, zpracováním se tato hopsačka může opravdu zařadit mezi špičku žánru - ale o tom se můžete přesvědčit sami.

 

3.4.2002
Na podnět jednoho ze čtenářů jsme zařadili do rubriky Plných her i skvělou závodní simulaci Racer. Její hlavní předností je vynikající grafika a také speciální editor tratí a automobilů, který dal povel ke vzniku desítek drah a vozů - ty jsou k dispozici volně na Internetu.

 

4.4.2002
Mým osobním favoritem posledních dní se stala skvělá hra Chicken Invaders. Jejím námětem je útok skupiny kuřat na naši matičku Zemi, co více, tento zdánlivě marný pokus se opravdu povedl. A vy jako galaktický hrdina musíte tuto hrozivě vypadající situaci vyřešit!

 

8.4.2002
I čeští autoři dostali v měsíci dubnu na našich stránkách prostor - první zajímavým titulem je obchodní simulace Ocean Tycoon, která bohužel nevyniká graficky zrovna povedeným zpracováním. Její přednosti je však třeba hledat někde úplně jinde.

 

9.4.2002
Fanoušky sportovních her, a fotbalu pak zvláště, jistě potěšil titul Elfmeter auf Schalke. Jeho námětem byly a jsou pokutové kopy, sami jste se mohli vžít do nelehké role fotbalového brankáře.

 

10.4.2002
Byť je námět titulu Zosso Bowling prozaicky jednoduchý (ano, jsou jím kuželky), díky tvořivosti autorů je konečný výtvor opravdu zajímavým dílkem, které byste si neměli nechat ujít. Kromě klasického bowlingu totiž budete sestřelovat přibíhající kuželky a mnohem, mnohem více!

 

11.4.2002
Hra The Simpsons Trivia je samozřejmě inspirována populární rodinkou Simpsonových. Tentokráte však nebudete střílet, skákat ani provádět jiné fyzicky vyčerpávající úkoly. Naopak, zapnout budete muset mozkové závity, protože se máte tu čest seznámit se skvělým vědomostním kvizem.

 

16.4.2002
Skoky na lyžích patří mezi nejoblíbenější zimní sporty, nejinak je tomu i v České republice. Z jedné z bašt tohoto sportu (konkrétně pak Finska) k nám dorazila i počítačová hra Ski Jump International 3. Její zpracování je vskutku skvělé, stejně jako nabídka můstků. Nechybí ani rozsáhlé statistiky.

 

17.4.2002
Přestože jsou časy textových her zřejmě už za námi, nikde není napsáno, že by se ani dnes nemohla objevit kvalitní hra tohoto žánru. Tu zastupuje v našem přehledu titul Fuckstory: Pátek, která je dílkem šikovných českých ručiček. Na vaše bránice zaútočí svébytným humorem, nenechejte si tuto hru tedy ujít!

 

18.4.2002
Titul Vampirjagd 2 se může pochlubit poměrně netradičním námětem. V rámci této hry se ocitnete v roli ztraceného upíra, který se musí za pomoci svého automobilu dostat zpět domů. Hře dominuje skvělá grafika a především pak hudba.

 

19.4.2002
Futuristicky vyhlížející sport je námětem titulu Battling Faces. Zábava zaručena, stejně jako možnost hrát ve dvou na jednom počítači. Potěší pak bezpochyby i slušná umělá inteligence počítačového protivníka.

 

22.4.2002
Zima už je snad definitivně za námi, příznivce tohoto zimního období bezpochyby potěší titul Stoked Rider. Ten vám nabízí možnost svést se na snowboardovém prknu a vyzkoušet mnohé triky, které ve skutečnosti dokáže jen málokdo.

 

23.4.2002
Další známou postavičkou, která dostala v měsíci dubnu na stránkách Doupěte prostor, je italský sympaťák Mario v rámci povedené hopsačky Super Mario World DX. Stáhnout můžete mimo jiné i editor lokací, který potěší zejména všemožné hračičky.

 

25.4.2002
Hlavní postavou titulu Monkey Swing je opička a její výprava za banány. Budete se houpat na větvích, sbírat banány a mnohem více! Stačí jen vyzkoušet, určitě se dobře pobavíte.

 

26.4.2002
Do 32 kB souboru byl vměstnán opravdu skvělý titul El Loco Megabus. Jedná se o futuristické závody odehrávající se v okolí zajímavě vypadajícího městečka. Skvělá je grafika a také zvuky.

 

29.4.2002
Spojení hopsačky a logické hry - to je ve stručnosti titul Blocks 2001. V hlavní roli se nám pro tentokráte představí končetinami obdařená žlutá lentilka, vaším úkolem je na každé z několika map posbírat vždy přesně stanovený počet diamantů. A jednoduché to není.

 

Váš názor Další článek: 20 nových screenshotů z Team Factoru

Témata článku: , , , ,