Meta představila nový VR headset a několik her. Do virtuální reality míří Vampire: The Masquerade i Stranger Things

Meta Quest 3 

Nedlouho před letošní Meta Gaming Showcase se světu ukázal Meta Quest 3, další generace headsetu pro virtuální realitu, který funguje sám o sobě a obejde se bez jakýchkoliv kabelů. Oproti předchůdcům se zlepší výkon, rozlišení i pohodlí při používání headsetu. Meta Quest 3 na trh dorazí během podzimu, přičemž jeho 128GB varianta vás vyjde na 499,99$. Bližší informace o vydání se dozvíme na Meta Connect 27. září. 

Quest 3 bude využívat nový čipset Snapdragon, který zajistí dvojnásobek grafického výkonu oproti svému předchůdci. Posune také kupředu MR (mixed reality) technologii Meta Reality, díky které budeme moci propojit virtuální svět s tím reálným. Zároveň bychom měli interagovat s reálnými i virtuálními objekty, což přijde vhod třeba při hraní virtuální deskovky na skutečném stole. Možností využití ale bude znatelně víc.

Pokud nebudeme počítat pěnovou část, tak je optický profil Quest 3 o 40 % tenčí než Quest 2. Větší pohodlí by měly zajistit i přepracované ovladače Touch Plus, které se díky nové technologie zbavily trackovacích prstenců, které můžete znát třeba i z PS VR2. Nově také využijí haptiku, která už dříve byla součástí ovladačů Touch Pro. 

Velmi příjemnou zprávou je to, že Quest 3 podporuje zpětnou kompatibilitu. Hned při vydání tak budete moci využít přes 500 aplikací a her. Pokud je na vás cenovka nového headsetu moc vysoká, od 4. června si budete moci pořídit Quest 2 za nižší cenu. Verze s 128 GB vyjde na 299,99$. Za 256 GB zaplatíte 349,99$. To už je velmi dobrá cena vzhledem k tomu, že headset funguje i sám o sobě a není potřeba k němu mít PC za desítky tisíc korun. Aby toho nebylo málo, Meta chystá pro Quest 2 a Quest Pro update softwaru, díky kterému se zvýší výkon GPU až o 19 % a výkon CPU až o 26 %, což nejsou zanedbatelná čísla. Díky tomu by mělo být hraní příjemnější i se staršími headsety. 

Váš názor Další článek: Kromlech je historická novinka od českého studia Perun Creative. Představila se hraným trailerem

Témata článku: , , , , , , , , ,