Metal Gear Solid 3: Snake Eater – realtime preview

Do redakce dorazil MGS3, vydaný v USA - a náš konzolový expert se na tři dny stane vaším průvodcem v džungli poblíž Pákistánu, kde se odehraje rozhodující souboj mezi americkými a ruskými tajnými agenty. Díky unikátní slohové formě a emotivnímu podání autora článku budete mít možnost ponořit se s námi mezi hady již teď, tři měsíce před vydáním hry v Evropě. AKTUALIZOVÁNO ve 13:22 o první mezihru.

Jack strávil týden ve vojenské nemocnici a ačkoliv jeho lékaři měli k dispozici nejmodernější vybavení (díky kterému dokázali za týden totéž, co by obvykle zabralo měsíc), následky zranění se nepodařilo dokonale vyléčit. Hodiny ale tikají neúprosně a stále hlasitěji, je potřeba něco udělat a Snake je jediný, kdo je toho v dané situaci schopen. Po týdenní přestávce se vrací na území Sovětského svazu do míst, kde neúspěšně skončila jeho první mise ve službách jednotky FOX.

Výsadek proběhl tentokrát ještě dramatičtěji než poprvé – od nukleárního výbuchu minulý týden si Sověti svůj vzdušný prostor hlídají mnohonásobně pečlivěji, takže Jacka nad Pákistán donesl tryskový letoun, který jej vyhodil ve speciální raketové kapsli. Tvrdé přistání pod pláštěm noci ale proběhlo úspěšně – Snake je nezpozorován na území nepřítele a mise může začít. Mise, o jaké se mu nezdálo ani v nejhorších nočních můrách, mise, která jej postaví proti jedinému člověku na světě, na kterém mu kdy záleželo.

Pak si ale vzpomene, jak ležel před týdnem v blátě na břehu místní řeky a myslel si, že už se nikdy nezvedne. Krvácející, potrhaný, se zlámanými žebry i levou rukou… přerývavě dýchal do bláta a přál si zemřít. Ještě horší než fyzická bolest byl pocit křivdy a zrady. Jak se mohl největší voják americké armády obrátit proti vlastním lidem? Hrdina druhé světové války a Jackův učitel nejen že vydal nepříteli děsivě nebezpečnou atomovou zbraň, ale ještě se pokusil Jacka zabít. A teď Sověti požadují po americké straně, aby zrádce ve vlastních řadách Američané sami našli a zlikvidovali. Něco hodně prohnilého je cítit v pozadí toho všeho, i když Snake zatím nedokáže říct, co by to mohlo být a kdo je za to zodpovědný.

Z chmurných úvah, způsobujících bolesti hlavy, jej vytrhl povědomý zvuk. Kde se tady vzal kůň, uprostřed noci a uprostřed džungle? Snake opatrně našlapuje vysokým porostem a dojde k osedlanému bílému hřebci. Utiší jej položením dlaně na koňskou hlavu a… prudce se ohlédne. Deset metrů od něj stojí příčina všech jeho problémů a zároveň cíl jeho mise. Jak jej našla? Někdo musí vynášet informace ven…

Boss si jej měří zarmouceným pohledem a tiše pronese, hrozba zaznívá z jejího tónu i postoje:

„Neměl jsi se vracet, Jacku. Moje místo je teď na jejich straně.“

Snake zavrčí a sáhne po pistoli, jako ve zpomaleném záběru se přitom Boss rozběhne, shazujíce přitom z ramen tmavý plášť a odhalujíce podivnou stříbrně lesklou uniformu, těsně obepínající její pevné tělo. Než se Jackovi podaří na Boss namířit, je u něj, uchopí jej za zápěstí a druhou rukou chytá zbraň, která mu bolestí vypadává na zem. Mistryně v souboji na blízko opět vítězí. Snake se ocitá na zemi.
„Běž domů, Jacku“.

Snake zavrčí a pokusí se na ni skočit, ale po bleskovém chvatu s bolestivým úderem do žeber se opět ocitá na zemi.

„Běž domů…“, opakuje Boss o něco naléhavěji… a zároveň smutněji. Snake zůstává sedět na zemi, z očí mu šlehají blesky, když se mezi zuby ptá:

„Proč jsi nás zradila? Proč jsi přešla na druhou stranu?“

Boss se na něj dívá jako na malé dítě, které se ocitlo uprostřed opravdové a děsivé války, nechápajíce její hrůzu a nebezpečnost. Pak odvětí:

„Nezradila jsem. Jsem věrná až do konce… své misi. Už jsem ti to říkala – politici jsou také jenom lidé, politika je živoucí, měnící se věc. Včerejší dobro může být zítřejším zlem. Jen proto, že jsou dva vojáci na jedné straně, nemusí na ní zůstat napořád. Varovala jsem Tě, Jacku. Až se příště potkáme, budu tě muset zabít.“

Z nebe se spustí hustý tropický liják, Boss naskočí na svého koně a mizí mezi stromy. Jack zůstává sedět v blátě na zemi, v hlavě zmatek, jeho odhodlání se míchá s city. Pak se pomalu zvedne a nastaví tvář prudkému dešti. Cítí, jak se mu vrací duševní rovnováha. Jak slíbil majorovi, je ochoten položit život za svoji zemi, pokud to bude nezbytné. Jakkoliv je to těžké, musí vyrazit a pokusit se splnit svoji misi - získat zpět atomovou hlavici, zneškodnit Volginovu kliku a… zabít vojáka s krycím jménem Boss, svoji bývalou učitelku.

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,