MGS4 - velký trailer s českým překladem

Hideo Kojima je považován za režiséra v branži počítačových her a své povolání reprezentuje takřka v každém traileru Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots. Zatímco naposled zatloukalo hráče do židlí patnáctiminutové video přímo ze hry, nyní se opět rozehrává zasněný střih do zelena laděných záběrů, které představují řadu nových postav, technologií a věrny Kojimově napínání obecenstva znovu neprozrazují příliš z vlastního děje.

Šest minut akce začíná nástupem čtyřčlenné jednotky choreograficky sehraných zabijáků FROGS podléhající velení Liquid Snakea. Jim v podzemních dezolátních garážích kontruje komando FOXHOUND vedené rusovlasou Meryl, aby se jeho členové po impresivním přepadení jeho členové vzájemně kryli v dokonalé kooperaci umožněné podprahovým dorozumíváním na nanotechnologické úrovní. Po akci nastupuje Solid Snake, na jehož adresu Meryl utrousí: „Tak co, skutečně skončil tvůj věk hrdinů?“

Další pasáže v rychlé stopáži představují jednotlivé příběhové postavy. Je zde obchodník se zbraněmi, které nejsou uzamknuty DNA kódem, Drebin se svou ošklivou opicí a ještě ošklivějším vkusem založeným na kombinování drahých sak s maskáčema a navrací se i řada známých – Otacon, Raiden, Vamp, Naomi a na konci dvojice Metal Gearů slibujících impozantní střet.

Tvůrci zároveň ujistili hráče, že v krabici s plnou hrou naleznou nedávno oznámenou multiplayerovou instalaci fenoménu nazvanou Metal Gear Online, který by měla do žánru uvést několik zbrusu nových herních mechanik. Ty se budou týkat zejména kooperace se spolubojovníky na úrovni sdílení dat o bojišti a aktuální situaci, přičemž hra má v sobě kombinovat ty nejlepší prvky multiplayerové části MGS3: Subsistence a MGS: Portable Ops.


Trailer Metal Gear Online

Překlad dialogů z traileru

Naomi: To je důvod, proč mě Liquid přinutil, abych mu pomohla ukrást Systém. Protože vím, jak FOXDIE funguje. Prosím, musíš mě zachránit. Přípravy na jeho povstání jsou téměř hotovy. Není času nazbyt. Snake, pospěš!

(Logo Kojima Pictures)

Ed: Je jich tam dvacet. A ani jeden nejsou z PMC, Praying Mantis.

(20. výročí Metal Gear)

Ed: Jsou to FROGS.
Meryl: Ti hoši jsou z Liquidovi soukromé armády. Nejdřív střílejte, pak myslete. Změníme postup, podle nutnosti. Jsem na místě. Máte je? Vizuální kontakt.

(Závěrečná kapitola ságy Metal Gear)

Meryl: Nanomechanická síť uvnitř každého člena jednotky nám dovoluje sdílet smysly těch druhých. Se SOP (Son of the Patriots), můj tým dokáže doslova pracovat jako jeden člověk. Tak, co si myslíš? Skutečně skončil tvůj věk hrdinů?

„Poslední Snakeova mise“

Snake:
Nejsem hrdina. Nikdy jsem nebyl Nikdy nebudu.

„Konečně bude vše odhaleno“

Meryl: Vůbec ses nezměnil, Snakeu.

Drebin:
Zajímavé, huh? Whoa, počkej, dávej pozor, kam s tím míříš.
Snake: Kdo jsi?
Drebin: Ani přítel, ani nepřítel. Jsem velkoobchodník se zbraněmi všech tvarů a velikostí. Všechno, co zde vidíš, bylo vypráno. Odstraňuju ID zbraní stejně jako PMC používají a vyrábějí jejich modifikace, takže je pak můžeš používat bez odpovídajícího ID. Jinými slovy, jsem pradlena zbraní. Můžeš mi říkat Drebin.

„Metal Gear Solid 4“

Drebin: Privatizace armády udělala PMC velkými. Čím objemnější jsou PMC, hranice mezi civilním občanem a vojákem se skutečně rozmazává. Celá prokletá lidská rasa se stane zelenými dolary.

Otacon: Vamp... Musí být nesmrtelný!
Snake: Kdo jsou k čertu ti Patrioti? Jsou lidé?
Drebin: Už ne, jsou zákonem tohoto světa stvořené během jeho historie. Jsou tím, co drží svět pohromadě, drží celý tenhle nepořádek ve svých spárech.

Naomi: Pojďme!
Otacon: Sunny byla unesena Patrioty hned po jejím narození. Nikdy nepoznala své rodiče.
Sunny: Snakeu! Tohle je nekuřácký let!
Meryl: Toto je Rat Patrol Tým 01. Jsme s CID – jedno z těl prověřuje aktivitu PMC.

EVA:
Velmi působivý souboj, Snakeu. Říkej mi mámo. Velká mámo.
Snake: Liquide!
Liquid: Bratře! Ještě není konec, ještě ne! Toto je svoboda, kterou jsme si pro sebe vybojovali! Outer Haven.

(Logo MGS4)

Naomi: Vidíš, Sunny? My holky musíme vypadat jak nejlépe dovedeme.
Sunny: Jmenovala se Olga.
Naomi: Hm?
Sunny: Moje matka.

(Titulky)

Akiba: Odhoď zbraň!
Snake: Neodjistils spoušť, zelenáči.
Akiba: Pozor, nejsem zelenáč, mám desetileté zkušenosti.
Snake: Jak jsi ksakru přežil deset let?

Voják:
Kdo je tam?
Akiba: Jdi pryč. Ještě jsem neskončil.
Voják: Stůj! Zůstaň stát na místě!
Akiba: Vrať se sem!

(Simultánní vydání na celém světě)

Drebin: Tady jdou!

Zdroj:Gamespy, IGN

Diskuze (2) Další článek: První dojmy: Skate – vyzyvatel Tony Hawka na vlastní kůži

Témata článku: , , , , , , , , , ,