Microsoft chce mít z Xbox Play Anywhere vícegenerační službu

Hrát všude budete napříč generacemi.

Jednou z nejpopulárnějších věcí z platformy Xbox jsou především všemožné služby, které dovolují hrát velké množství her za hubičku a mít přístup k novinkám jako první. Služba Xbox Play Anywhere, která dovolí hrát spoustu Xbox her také na vašem počítači a víceméně všech platformách Microsoftu, tak očividně přejde i do další generace konzolí a stane se z ní tak vícegenerační služba.

První vlaštovkou tohoto propojení bude hra Halo Infinite, která vyjde na Xbox One, PC a také Xbox Scarlett v příštím roce. 

"Naším úkolem pro naše first-party videohry je docílit, aby vaše achievementy a zážitky byly napříč generacemi. A aby obsah byl vázán na váš profil, nezávisle na platformě, protože tam také patří," řekl Phil Spencer, vedoucí Xbox divize Microsoftu, v rozhovoru pro Stevivor.

Cílem Microsoftu je tak zaručit, aby se většina obsahu dokázalo pohybovat mezi generacemi platforem tak, jak tomu bylo umožněno díky zpětné kompatibilitě na Xbox One, kde lze hrát hry z Xbox360. V další generaci konzole se tento prvek ještě více zvýrazní.

Váš názor Další článek: Google Stadia startuje ve vybraných zemích, o zázrak se zatím nejedná

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , ,