Microsoft chystá HD-DVD pro Xbox 360

Společnost Microsoft ukazovala na herní výstavě v Lipsku různá příslušenství, jež bude možno používat s konzolí Xbox 360. Zajímavě přitom znějí informace o HD-DVD přehrávači, zvláště pak technické podrobnosti.

Společnost Microsoft nemohla vynechat herní výstavu v Lipsku a představila na ní některé z chystaných příslušenství pro next-gen konzoli Xbox 360. Hráče závodních her jistě zaujme bezdrátový volant, který po připojení do zásuvky dokonce poskytuje možnost zpětné vazby. Abyste jí mohli využít, bude k volantu dodávána speciální verze hry Project Gotham Racing 3, obojího se údajně dočkáme v listopadu za necelých sto padesát dolarů (přibližně tři a půl tisíce korun). Pokud se vám již znelíbil vzhled vaší konzole, můžete ji také vylepšit jedním z nových krytů, které byly představeny v Lipsku, každý z nich po dvaceti dolarech.

   

Pokud však hledíte dále do budoucnosti, tušíte o příchodu formátu HD-DVD. Společnost Microsoft plánuje podporu tomuto médiu i pro Xbox 360, konkrétně v podobě externí čtečky disků. Ta se bude připojovat pomocí portu USB, ale na druhou stranu rozšíří možnosti o další dva porty USB, aby se hráči necítili ošizeni. I když není jasná přesná cena, předpokládá se, že přístroj bude levnější, než klasické HD-DVD přehrávače, protože se o všechno zpracování dat z disku bude starat přímo Xbox 360. Podle vyjádření společnosti Microsoft můžeme zatím zapomenout na hry distribuované na HD-DVD, takže čtečka bude sloužit pouze ke sledování filmů.

Zdroj: Gamespot

Váš názor Další článek: Doupěcí anketa: Preferujete češtinu v hrách?

Témata článku: , , , , , ,