Microsoft je vítán do Blu-ray společenství

Kdo z vás si vzpomíná na vleklou válku formátu HD-DVD a Blu-ray, která se dokonce na chvíli přesunula i na konzole? Bylo to, když Microsoft vypustil do světa externí HD-DVD mechaniku, která ovšem propadla stejně s propadnutím používaného formátu.

Microsoft se vyhýbá možnosti vyrobit externí Blu-ray mechaniku, přeci jen jde o technologii vyvinutou jeho největším konkurentem (kdo nevědí, je to Sony), nicméně skupina Blu-ray Disc Association by jeho nástup do řad uvítala.

Řekl to předseda evropské divize BDA, Graham Heaton, v rozhovoru s CVG. "Už dnes hry jako MGS4 nebo Uncharted 2 tlačí 50 gigový Blu-ray k jeho limitům. Infrastruktura internetového připojení se na celém světě liší a potrvá dlouho, než bude streamování 50GB obsahu uživatelsky přívětivé."

"Potrvá dlouho, než se toto změní, proto je Blu-ray v ideální pozici, aby dokázal zajistit ty nejlepší hry všem hráčům. Může se k nám připojit jakákoli společnost." Když se ho dotázali přímo na Microsoft, odpověděl: "Záleží na Microsoftu, jak se rozhodne."

Zdroj: CVG
Diskuze (5) Další článek: Test: Playstation Move – s Wii na ostří nože

Témata článku: , , , , ,