Microsoft je žalován tvůrci Halo pro mobily

Společnost Microsoft, vlastnící licenci na akční sérii Halo, je žalována francouzskými vývojáři In-Fusio. Údajně se měla dopustit porušení kontraktu o tvorbě her s tématikou Halo, když neschvaluje herní návrhy již skoro rok.

Již v roce 2005 uzavřely společnosti Microsoft a In-Fusio tříletou smlouvu, podle níž má In-Fusio exkluzivní práva vydávat hry se značkou Halo na mobilní telefony. Každý z těchto herních návrhů však musí být schválen společností Microsoft, aby odpovídal duchu série. Výsledkem tak zatím je pouze Halo Portal – žádná hra, nýbrž aplikace ke stahování vyzváněcích melodií a pozadí do mobilního telefonu. Podle vyjádření vývojářů totiž Microsoft záměrně blokuje jejich návrhy, čímž společnost poškozuje.

 
Bude Master Chief i na mobilech?

Microsoft přitom má za tři roky dostat část ze zisku v minimální výši dvou milionů dolarů, postupně v půlmilionových částech. Údajně společnost Microsoft nejprve povolila oddálení plateb, protože In-Fusion dodával návrhy, ale následně prý nutila vývojáře k urychlené platbě. Přitom byly herní návrhy zavrženy údajně bez bližšího odůvodnění a tvůrci se tak nemohli zaměřit na žádný konkrétní problém. Podali tedy žalobu, v níž si žádají odškodnění v úhrnné výši přesahující deset milionů dolarů. Mluvčí společnosti Microsoft se odmítli k celému problému vyjádřit.

Petr Kolář komentuje: Docela zvláštní je, že In-Fusion převáděli hry Microsoftu na mobilní telefony již dříve, zcela bez problémů. Však se stačí podívat na Age of Empires 2, nebo třeba Midtown Madness, úspěšné to mobilní počiny. A teď najednou že by vznikly problémy? Uvidíme, co se z celé situace vyvine.

Zdroj: Gamespot

Diskuze (3) Další článek: Recenze: Dead or Alive Xtreme 2 – obchod s bílým masem?

Témata článku: , , , , ,