Microsoft kupuje mobilní divizi Nokie, co z toho mají hráči?

Spekulace, několik let bloudící internetem, přece jen nabudou reálného konce. Microsoft oficiálně oznámil, že odkupuje mobilní divizi společnosti Nokia, která zodpovídá za mobilní telefony.

Stát by se tak mělo v prvním čtvrtletí příštího roku a Microsoft vyndá z kapsy 5,44 miliard eur (nebo také 140 miliard korun). Z toho 1,65 miliard eur putuje na patenty, 3,79 miliard eur pak na samotnou firmu. Pokud si říkáte, že se jedná o velkou částku, vlastně ani moc ne. Stačí si vzpomenout, že si Microsoft odkoupil komunikační službu Skype za 8,5 miliard dolarů a vlastně se dá říci, že z toho tentokrát vyvázl docela levně.

Akvizice byla spekulovaná již delší dobu a jedná se o zcela očekávaný krok po dlouhodobé spolupráci. Otázkou je, na co přesně to Microsoft potřebuje. Steve Ballmer již několikrát podotknul, že se Microsoft snaží více přiklonit k mobilnímu průmyslu a podobná akvitize by mohla značně posílit jeho pozici na trhu.

Změn by se měli dočkat i hráči. Xbox One by totiž mohl z akvizice těžit, ať už kvůli propojení se smartphonem či tabletem a operačním systémem Windows Phone/Windows 8, nebo využití mobilních zařízení přímo ve hrách pomocí SmartGlass, jak už Microsoft předvedl několikrát. Způsob se najde, o tom žádná. Co myslíte?

Zdroj: GameIndustry

Diskuze (10) Další článek: Nové záběry ze závodního simulátoru Forza 5 Motorsport

Témata článku: , , , , , , , , , , , , ,