Microsoft má patent na handheld

V lednu slíbil Peter Moore, viceprezident Interactive Entertainment Bussines sekce Microsoftu a jeho Entertainment and Devices Division, že Zune, microsoftí obdoba iPodu, získá herní rozšíření do roku 2008.

Od té doby o hraní na Zune nepadlo oficiálně ani slovo. Mnozí věřili, že se jedná jen o bublinu a že Zune bude mít pouze základní herní možnosti, obdobné těm na iPodu. To byl ale, jak se zdá, omyl.

Microsoft si totiž minulý týden úspěšně zaregistroval patent, který má číslo 20070087830 a týká se „multi-komponentního herního systémuobsahujícího „zařízení handheldu a konzole“. Patentovaný systém bude mít „proměnnou funkčnost a výkon zpracovávání, určené množstvím komponentů v systému“.

Kombinované schopnosti zpracování a funkčnost všech herních složek se navzájem podporují a zvyšují“, uvádí se v patentu. „Každá herní komponenta v zařízení je schopna využít ostatních komponent a paměťové kapacity k zpracování herní aplikace."

Microsoft dosud nemá žádný handheld, proto se dá předpokládat, že patentované zařízení by mohlo být nějakou kombinací mezi Zune a Xboxem 360. Patent ale nic konkrétního nezmiňuje, a ani obrazová dokumentace neobsahuje žádné odkazy na stávající systémy Microsoftu. Na přímý dotaz společnost odpověděla, že „to, že jsme podali patent neznamená, že vypustíme jakékoli oficiální informace“. Zajímavé ale je, že patent byl přihlášen 14. 10. 2005 – tedy zhruba měsíc před uvedením Xboxu 360 na trh.

Zdroj: Gamespot

Diskuze (25) Další článek: Recenze: Chili Con Carnage – má říz

Témata článku: , , , , , , , , ,