Microsoft možná chystá další Fable, spekuluje Twitter

Studio Lionhead bylo zrušeno, ale Microsoft stále vlastní práva na sérii Fable. Jak Twitter napovídá, další díl je možná v přípravě.

 

Minulý rok utrpěl herní průmysl ránu, když se Microsoft rozhodl zrušit studio Lionhead a chystanou hru Fable Legends. Jak nyní víme, série Fable stále nekončí. Vývojáři se rychle rozutekli na všechny strany, nicméně někteří se sdružili ve studiu Flaming Fowl a momentálně pracují na karetní hře Fable Fortune, kterou jsme si již vyzkoušeli v uzavřené betě. Na hře pracovali ještě v dobách Lionheadu pod vlajkou Microsoftu, ale po zrušení studia jim Microsoft dovolil na hře nezávisle pracovat.

Jedná se každopádně o pouhou ochutnávku z toho, čím Fable býval. Ostatně na Xbox 360 byl velmi populární, poslední velký díl Fable III vyšel v roce 2010 a následně studio experimentovalo kresleným Fable Heroes a Fable: The Journey pro Kinect. Jedinou otázkou tedy zůstává, jak se k této slavné minulosti staví Microsoft.

No to popravdě přesně nevíme, každopádně do případu vnáší trochu světla Twitter. Uživatel pod jménem @dragen_Light se Phila Spencera, hlavy Xboxu, zeptal, zda se chystá Fable 4. Odpověď od Spencera zní: „Zatím nemáme co oznámit, ale myslím si, že tato značka nabízí mnoho míst, kam by se mohla vydat.“

Žádné oznámení to není, každopádně nesmíme zapomínat, že Phil Spencer již několikrát po zrušení Scalebound říkal, že nechce žádný projekt předčasně odhalovat. Že bychom se dočkali oznámení Fable 4 na letošní E3? To můžeme jen stěží odhadovat, jste-li však fanoušky Fable, máte další důvod proč neztrácet naději.

Váš názor Další článek: Sniper Ghost Warrior 3: problém v hledáčku (recenze)

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , ,