Microsoft nabízí ovladač pro Xbox z rozdrcených CD. Rovnou k němu přibalil dobíjecí baterii

S novou edicí ovladače pro Xbox přišel Microsoft. A tentokrát poměrně unikátní. Kontroler není pouze speciálně potištěný, jak bývá zvykem, ale je částečně vyrobený z recyklovaných materiálů – rozdrcených CD, plastových lahví a krytů pro automobilové světlomety.

Microsoft nový kontroler nazval Xbox Remix Special Edition a představil jej k příležitosti blížícímu se Dni Země, jenž proběhne 22. dubna. Ovladač nenabízí žádnou odlišnou funkcionalitu oproti těm standardním, měl by být ale podle slov firmy o něco ekologičtější. 

Zařízení obsahuje recyklované plasty, kdy třetina je ze speciální drti. Microsoft do ní použil mix nejrůznějších odpadních materiálů a sáhl i po zbytcích z kontroleru pro Xbox One, kterým podle něj nic nebrání v tom, aby žily v nové generaci ovladačů. 

Podle propagačních fotografií budou kontrolery laděny do přírodních barevných tónů (zelená a hnědá), Microsoft ale upozorňuje, že každý kus bude unikátní – v závislosti na použitém mixu recyklovaných materiálů – takže každý bude vypadat trochu jinak a bude mít i trochu odlišnou texturu. Pouze hladký plast tak nečekejte, na postranních úchopných oblastech bude textura odkazující na „dynamický povrch Země“.

Možná ale nejatraktivnějším aspektem je, že balení s ovladačem bude obsahovat rovnou i dobíjecí baterii, aby uživatelé nemuseli neustále vyměňovat AA baterie, což samozřejmě příliš ekologické není. Akumulátor si můžete pořídit i k současným ovladačům, avšak Microsoft jej prodává samostatně za 599 Kč. Vydrží čtyři hodiny souvislého hraní.

Kontroler Xbox Remix Special Edition půjde celosvětově do prodeje 18. dubna za 2049 Kč, předobjednávky jsou možné zde. Standardní ovladač Xbox Elite Series 2 bez dobíjecí baterie aktuálně vychází na 1 699 Kč.

Diskuze (12) Další článek: Diablo IV se hraje skvěle i na ovladači. Síla postav ale není vybalancovaná. Necromancer zastínil druida

Témata článku: , , , , , , , , , , ,