Microsoft odkoupil práva na značku Gear of War, série se chopí Black Tusk

Společnost Microsoft Studios včera oficiálně oznámila, že nově vlastní práva na značku Gears of War, jež odkoupila od studia Epic Games.

Microsoft tak vlastní práva na všechny existující hry série, stejně jako budoucí herní projekty a doprovodné zábavní zboží a výrobky. Vývoj dalších dílů série Gears of War převezme studio Black Tusk Studios ve Vancouveru pod vedením bývalého ředitele produkce v Epic Games, Roda Fergussona, který přešel do Microsoftu.

Jak podotknul Phil Spencer, šéf Microsoft Studios, potřeba koupit značku pramení především v závazku vůči fanouškům, jejichž základna je na konzoli Xbox360 velmi silná. My však máme pocit, že se jedná spíše o snahu udržet miliardovou značku na konzoli Microsoftu, jelikož je v současné době v sérii pomyslná čárka a čeká se, co bude dál. Nákup práv na značku tedy dává sérii zcela jasnou budoucnost. K situaci se vyjádřil i Tim Sweeney, zakladatel a šéf Epic Games.

Studio Epic Games se dohodlo na prodeji práv Gears of War společnosti Microsoft. Jsme pyšní na značku, kterou se nám podařilo v úzké spolupráci s Microsoftem budovat po celá léta a jsme rádi, že bude moci společnost pokračovat v cestě s univerzem Gearsů i nadále, napříč svými prvotřídními platformami, zatímco Epic směřuje vstříc novým projektům,“ nechal se slyšet Sweeney. „Epic bude i nadále podporovat Xbox One a licencuje technologii Unreal 4 Engine pro využití Microsoftem v jeho budoucích projektech.

Váš názor Další článek: Vývojářský deníček z inFamous: Second Son popisuje tvorbu města

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,