Microsoft otevřel Xbox Music, zahraje na webu, iOS i Androidu

Microsoft spouští online službu Xbox Music, což má být jakási přípravka k jejímu plnohodnotnému využití na konzoli Xbox One.

Hudební služba Xbox Music od Microsoftu je nově dostupná na konkurenčních mobilních platformách a zdarma přehrává hudbu i na webu. Microsoft tímto krokem naznačil, že je jeho prioritou prodej služeb, nikoli uzavřenost do vlastního ekosystému. Xbox Music umožňuje přehrávání hudby zdarma s reklamou, nebo bez reklamy a s rozšířenými funkcemi za paušální poplatek. U nás bohužel není dostupná.

Xbox_One_Home.jpg

Xbox Music je konkurencí pro Spotify, Deezer, Rdio nebo Google Music All Access. Nabízí uživatelům databázi s přibližně 30 miliony skladbami, které je možné seskupovat do vlastních sbírek a přehrávat dle vlastního výběru bez omezení. Původně byla služba dostupná jen uživatelům Windows 8, Windows Phone nebo herní konzole Xbox. Letos v létě zpřístupnil Microsoft službu na webu, ale pouze v placené formě. Nyní přidal i bezplatný poslech s reklamou a mobilní aplikace pro platformy Android a iOS. Pro využití služby v mobilu je však nutné mít placený účet.

Web_Client_Collection.png Windows_8.1_Bing_Seach.PNG Xbox_One_Forza_with_Deadmau5_in_Snap.jpg

Služba vyjde na 9,99 dolaru měsíčně (cca 196 Kč), nebo 99,99 dolaru ročně. V naší zemi bohužel zatím není dostupná.

Zdroj: TZ

Váš názor Další článek: Sony odhalilo novou, lehčí verzi handheldu PS Vita

Témata článku: , , , , , , , ,