Microsoft přemýšlí o vlastním handheldu

Společnost Microsoft prý zvažuje, že se vytvoří přenosné herní zařízení, schopné též přehrávat filmy a hudbu. Podle webové stránky Bussines Week už mají připravený tým expertů, jenž dumá nad pro a proti tohoto nápadu. Peter Moore z Microsoftu sice nic nepotvrdil, ale prohlásil, že pokud budou takové zařízení vytvářet, určitě se nebude jednat o jejich verzi iPodu.

Zařízení by se případně mělo dostat na trh pod značkou Xbox, neboť Moore prohlásil: "Myslím, že značka [Xbox] je příležitost." Ovšem vzhledem k tomu, že Microsoft v minulosti několikrát prohlásil, že nemá v úmyslu na handheldový trh vstupovat, vše je stále zahaleno tajemstvím.

Karel Kališ komentuje: Vzhledem k tomu, že PSP i Nintendo DS se prodává výborně a Apple dominuje americkému trhu s handheldovými zařízeními, je jasné, že Microsoft přemýšlí, zda by si taky nemohli ukousnout kus z tohoto koláče. Ovšem je otázkou, jak by případný Xbox Portable mohl zaujmout publikum, konkurence má už pořádný náskok a prosadit se na trhu s podobným zařízením by rozhodně nebylo jednoduché.

Zdroj: Eurogamer

Diskuze (7) Další článek: GALERIE: Supreme Commander a Xenosaga 3

Témata článku: , , , ,