Microsoft prý připravuje brýle podobné Google Glass

Jak už to tak bývá, většina chystaných zařízení unikne většinou dříve, než to výrobce chce. To by mohl být případ i brýlí od Microsoftu. Vše je ale v raném vývoji a prozatím lze mluvit o prototypech.

Nejmenovaný zdroj, který má k firmě blízko, prozradil webu WSJ, že Microsoft zkoumá nositelné technologie a nechal několik asijských výrobců vyrobit kamery a komponenty pro náhlavní zařízení. Zároveň ale přiznal, že tyto studie a následná zařízení nikdy nemusí jít do prodeje.

Brýle by mohly být připojeny k internetu, ale mluví se také o připojení skrze Xbox. Další informace hovoří o úniku 56ti stránkového dokumentu, kde jsou zmínky o Microsoftu a jeho plánech nabídnout rozšířenou realitu pomocí brýlí s názvem Forleza na rok 2014.

Microsoft nechce jednoduše být pozadu v době, kdy se na trhu s těmito zařízeními roztrhne pytel, což by mohlo být realtivně brzo. Zároveň tak reaguje na Sony, která chystá virtuální realitu pomocí headsetu pro PS4, který je plánovaný na příští rok. Uvidíme, jak to s brýlemi od Microsoftu nebo Sony nakonec bude, každopádně nás příští rok v tomto odvětví čeká nejspíše velký boom a my se na to rozhodně těšíme.

Váš názor Další článek: Akční arkáda How to Survive slaví vydání trailerem a galerií

Témata článku: , , , , , , ,