Microsoft se pustil do rozsáhlé čistky

Přidat další názor  |  řadit od nejstarších Komentáře nyní řadíme od nejnovějších.
Tímto odkazem můžete řazení změnit.
 |  zobrazit bez stromu  |  nových příspěvků: 7

Diskuze k článku

ryo2  |  12. 11. 2009 11:18

Možná mě tu piráti za tento názor ukamenují,ale přesto ho napíšu.

jsou konzole na které sehnat v čechách hru je opravdu v mnoha případech neřešitelný problém , jmenujme sega dreamcast,sega saturn,( v některých případech i původní xbox ,ale to se týká jen některých her)ale i nintendo gamecube.hry seženete použité,předražené a hlavně poškozené.u těchto konzolí piráctví dokonce i podporuji,protože tu majitelé těchto konzolí zůstali takříkajíc v situaci "poraď si sám" .

Pak jsou konzole u kterých v dnešní době nechápu piráctví... jmenujme playstation 2 a hlavně xbox360.Hry na playstation 2 díky rozšířenosti konzole seženete bez problému kolem 100kč/ks.je ale pozoruhodné,že u xboxu360 se dají sehnat tyto hry v průměru kolem 150-200kč a to mluvím o originál hrách,nikoliv o vypálených.samozdřejmě se jedná o použíte a neseženete za tuto cenu novinky,ale originál hry u xboxu cenově velmi rychle klesají a na jednom nejmenovaném aukčním serveru seženete opravdu hry za hubičku (v porovnání s novými hrami v obchodech).

osobně na tom finančně také nejsem nejlépe,ale na druhou stranu si hru za 100kč můžu pořídit 3x za měsíc,aniž bych nějak výrazně zatížil náš finanční rozpočet.originál her si také více vážite,pirátských kopii si za měsíc koupíte/stáhnete 10-20 a každou chvilku hry přehazujete,zkoušite další a další a ve finále vás hry přestanou bavit a žádnou hru ani pořádně nedohrajete... Toto jsou tedy mé osobní zkušenosti s kopiemi.

věřím že jsou zde lidé kteří jsou finančně úplně na dně a je pro ně i 100kč problém (osobně jsem tuto situaci taky zažil),ale neveřím že jich je tolik jako je současný počet pirátu u nás....

Tak a teď se do mě piráti můžete pustit

 |   |  Odpovědět
avatar
12. 11. 2009 11:56

Naprosto souhlasím. Jestliže si pirát najde čas na stahování warezu, má k tomu prostředky a navíc dokáže tento warez úspěšně používat, pak mi nejde do hlavy, proč si za pár korun nekoupí raději originálku? Zde vůbec nejde o peníze. Jde o to, že stahování warezu je tak anonymní, tak jednoduché, že ho pirát vnímá jako vhozenou rukavici a vesele sosá. Osobně pokud vyjde nějaká novinka, kterou prostě musím mít, tak si na ní zkrátka našetřím a oželím ostatní věci (zbytečné utrácení, alkohol atd.). Nekupuji si hry každý den, to bych nedělal, ani kdybych měl neomezený zdroj financí. Stačí mi bohatě 1 hra za měsíc, nebo v případě různých slevových akcí jich nakoupím najednou víc a pak dlouho žádnou. Hráč, který má hry opravdu rád, je to jeho hobby, se pozná podle své sbírky a podle svého chování na internetu. Pirát, který sosá jeden warez za druhým, ale doma nemá jedinou krabičku s originálkou, není hráč.

Přitom je to tak jednoduché. Stačí si počkat pár měsíců a cena her spadne na půlku, někdy ještě níž. Třeba zrovna včera jsem si koupil Mirror's Edge na PC, novou, za 199 Kč. Stejně jsem dřív neměl čas jí vyzkoušet, takže mě tento systém čekání na slevy naprosto vyhovuje. A to jsem prosím stále student, který si přivydělává na několika brigádách.

 |   |  Odpovědět
woker  |  12. 11. 2009 13:35

Rád bych se také připojil k této diskusi. Jsem majitel xboxu360, Playstationu 3, PSP3000 a před nedávnem i Wii. Začal jsem cca před 2 lety na PS3, protože jsem v té době kupoval novou televizi. PS3 mě tehdy stál cca 15.000 vč. 2 her. Jak čas běžel, aktivní nákup nových a nových her mě přestával jednoduše bavit. Hra vyšla, koupil jsem za 1500,- , prodal za 1000,- (to že to zabralo spoustu času nepočítám). Cca před půl rokem jsem už rezignoval a začal se poohlížet po alternativě. Volba padla na Xbox360. Poměrně nízká investice (cca 7000,- Kč vč. flashe, 2 ovladačů a 120GB HDD - kupováno nové), snadná dostupnost her díky možnosti stahování. Narovinu. Kašlu na morální stránku věci. Herním společnostem jsem za rok nalil tolik peněz a někdy za to dostal opravdu hrůznou věc, že jsem se rozhodl si prostě hry stahovat. Stáhnutí, vypálení je otázka chvilky, ze hry mám stejný zážitek jako bych ji kupoval originální. Hry online hehraju, takže tato ban akce se mě netýká.Pro ty co mi budou namítat, že jsem socka chci vzkázat, že s financema rozhodně problém nemám, mám 2 velmi dobře placené práce, pracuji 14 hodin denně a i přes tento fakt rád ušetřím.
P.S. Hry které stahuji jsou většinou průměrné, ty AAA titulky jako Uncharted 2, Little big planet, GT5, Forza si rád koupim jako originálky :)

 |   |  Odpovědět
JaF  |  12. 11. 2009 13:50

mozna rad usetris, jenze vyvoj her stoji desitky milionu dolaru a nemeni to nic na faktu ze svym zpusobem proste krades a porusujes zakon. Kdyz jsem chodil do skoly, taky jsem to delal, kopiroval o sto sets, pak stahoval. Dnes ale kdyz mam dobre placenou praci, nemam cas ani chut na nejake hratky s crackama, sosanim, etc a proste si hru jdu koupit. A kdyz chci usetrit, jdu na ebay a objednam si original z hkg nebo londyna a casto 500 - 600 i usetrim a prodam bez ztraty kdyz dohraju... a to je legalni. Predstav si, ze bys jako hobby byl pilotem a po vecerech si vytahoval z hangaru letadlo bez placeni. Sice to letadlo tam nadale bude, ale stejne to neni v poradku. Kasles na moralni stranku? Je to tvuj zivot a nikdo nejsme svatousci, ale duvod k hrdosti to taky neni a ospravedlnit to proste nelze.

 |   |  Odpovědět
avatar
12. 11. 2009 13:58

Proč, když máte na hry peníze, je kradete? Vy asi dost dobře nechápete, jak herní trh funguje. Xbox360 a ostatní konzole jsou dotovány od počátku jejich výroby a cenu konzole majitel "doplácí" až nákupem originálních her. Pokud je kradete, kradete vlastně dvakrát.

Za další, pokud nemáte čas hry hrát, pak opravdu nechápu, proč si jednou za čas nekoupíte originální? Proč šetříte na něčem, co Vás baví? Protože můžete? Vy jste evidentně případ morálně pokrouceného člověka, nic víc, nic míň. Je to celé o morálce. Taky neukradnu bavoráka, protože na něj nemám. A když na něj mít budu a budu ho chtít, tak si ho koupím. Až celý svět dospěje do stádia, kdy se na ulici budou lidé jen tak zabíjet, protože to prostě bude běžné, tak se asi budeme muset přizpůsobit, abychom přežili a budeme to dělat taky. Ale krást software, když to nemám zapotřebí, je nepochopitelné.

Je evidentní, že software se krade, protože je to tak snadné. To ale nikoho neospravedlňuje to dělat. Kdyby byly tvrdé postihy, tak si to dovolí jen málokdo. Nejsem pro nějaké velké pokuty pro běžného stahovače, který má doma 20 vypálených her, ale pokud by se na něj přišlo, měl by jejich hodnotu uhradit.

 |   |  Odpovědět
12. 11. 2009 14:30

Na takový lidi ani nemá cenu reagovat...
Kdyby začali jeho zaměstnavatelé kašlat na morální stránku věci a zákon a přestali mu vyplácet mzdu, došlo by mu to

 |   |  Odpovědět
Garfield  |  12. 11. 2009 10:45

Především je nezákonné psát PIRÁCTVÍ, to je fakt hrdelní zločin, za který by se mělo popravovat. Vy novinářští umrlci...

 |   |  Odpovědět
Zasílat názory e-mailem: Zasílat názory Můj názor