Microsoft se vyjádřil ohledně Blu-Ray na Xbox360

Peter Moore z Microsoftu se nedávno vyjádřil, že se v budoucnu možná dočkáme externí Blu-Ray mechaniky u jejich next-gen konzole Xbox 360. Teď však vyšlo najevo, že se jednalo o nedorozumění a ve skutečnosti se optického formátu od Sony na konzoli Microsoftu asi nikdy nedočkáme. V oficiálním prohlášení společnosti Microsoft stojí: "Je třeba pochopit kontext, ve kterém bylo prohlášení uvedeno. Microsoft pevně stojí za HD-DVD jako nejlepším formátem pro naše spotřebitele. Jak jsme řekli dříve, jsme si jisti, že HD-DVD přinese vzrušení z filmů ve vysokém rozlišení spotřebitelům rychleji a s vetší hodnotou. Věříme, že naši spotřebitelé naznačili, ve kterém formátu si chtějí užívat DVD ve vysokém rozlišení a my tu cestu budeme sledovat."

 

Dále prohlásili: "Otázka, zda Xbox 360 má pružnost se přizpůsobit požadavkům spotřebitele, je úplně jiné téma. Xbox 360 je systém zajištěný do budoucnosti - dovolí nám přidávat možnosti, jak je zákazníci budou vyžadovat - důkazem je nabídka HD-DVD mechaniky jako příslušenství. Současné zprávy, který naznačují že máme záložní plán, který obsahuje podporu Blu-Ray, je mylný. V současnosti jsme pevně svázáni s HD-DVD a nemáme absolutně žádné plány na podporu jiných optických formátů."

Karel Kališ komentuje: Těžko říct, zda se opravdu jednalo o Moorovo špatné vyjádření, či si v Microsoftu uvědomili, že hrát na obě strany se jim nevyplatí. Kdo ví, třeba jim dokonce Toshiba, která prosazuje HD-DVD, šlápla na krk. Každopádně v dohledné době se s Blu-Ray na Xboxu 360 můžeme rozloučit, ale možná, pokud HD-DVD opravdu nezaznamená úspěch, se Microsoft s mechanikou podporující konkurenční formát přeci jen vytasí.

Zdroj: Eurogamer

Váš názor Další článek: Nové obrázky z Gears of War

Témata článku: , , , , , , ,