Microsoft SideWinder Joystick

Firma Microsoft je už na poli herního hardware známá několik let a její produkty jí v této oblasti vydobyly velice dobré jméno. Ať už to jsou volanty, gamepady či joysticky, vesměs se jedná o to nejlepší, na co můžete v této třídě „pro širokou hráčskou veřejnost“ narazit. Nejinak je tomu i u nového joysticku, prodávaného pod „klasickým“ názvem SideWinder.
MS Sidewinder JoystickMicrosoft SideWinder Joystick ničím nevybočuje z trendu, který Microsoft v herním hardware razí – perfektní nebo ještě lépe „dokonalá“ ergonomie je základ, na kterém se staví. Sidewinder Joystick prostě postavíte na stůl, kde bez jakýchkoli přísavek drží a když jej uchopíte do ruky, bude v ní okamžitě sedět. Podotýkám, že joystick není souměrný, takže leváci budou zřejmě vyžadovat „svoji“ variantu, nicméně i při uchopení kniplu svojí necvičenou levačkou nemohu říct, že by mi v ní páka neseděla. Další příjemná překvapení přijdou poté, co zařízení pomocí USB portu připojíte k počítači. To je totiž vše, co je potřeba k jeho instalaci provést a lze to takhle udělat kdykoliv za běhu počítače a čas s tím strávený se dá počítat na sekundy. Plug-and-play jako z Billova notýsku.

Joystick má na sobě osm tlačítek, z nichž čtyři jsou umístěna přímo na páce ovladače (jedno ovládáte ukazováčkem a tři palcem pravé ruky) a další čtyři najdete na jeho boku. Zde už by měli leváci potíže, protože se tak nějak předpokládá volná levá ruka a na její straně se tato tlačítka nacházejí. Co při hraní zjistíte a co vás zase potěší je to, že všechna tlačítka jsou šikovně posazená a není tedy problém se je naučit rychle nazpaměť mačkat. Další plus je to, že jejich stisknutí je stoprocentní, nedochází k žádnému zasekávání, prázdným stiskům, secvaklé kůži na prstech apod. Kromě osmi tlačítek najdete na joysticku ještě páku pro plynulé regulování klapek, používanou hlavně u leteckých a kosmických simulátorů. Vypadá jednoduše a stejně tak i v pohodě funguje.

Microsoft SideWinder Joystick je precizní nádobíčko, které je doladěné do všech detailů. Potěší fajnšmekry, kteří si za své peníze pořídí komfort. Patří do střední třídy, čímž chci naznačit, že neobsahuje žádné další možnosti nastavení tuhosti páky, programování, speciální funkce apod., což ale většině z nás bohatě stačí. Osm tlačítek pak postačí k ovládání všech her, které si nekladou nároky na speciální hardware a je to zároveň počet, který jste ještě schopni vstřebat. Pokud tedy máte rádi herní komfort a bezproblémový provoz a jste ochotni za ně trochu připlatit, můžu vám SideWinder doporučit. Kdo chce další informace, může si je vyhledat na stránce www.microsoft.com/sidewinder.

Váš názor Další článek: Pool Of Radiance II - jezírko plné RPG

Témata článku: , , , ,