Microsoft tvrdě bojuje proti pirátům

Počítačoví piráti byli, jsou a nejspíš i budou. Vývojářská studia s nimi bojovala už nesčetněkrát za využití rozličných zbraní, ale přes veškerou snahu prohrávala na celé čáře. To by se však mohlo změnit s příchodem nejnovějšího operačního systému ze stáje Microsoftu. Dle slov programátorů a mluvčích by měla kopie s Windows Vista disponovat účinným obranným mechanismem, který by mohl ke koupi přinutit i zaryté odpůrce lisovaných disků.

A v čem že spočívá kouzlo? Pokud se bude vaše kopie Windowsů navenek tvářit jako nelegální, tento mechanismus vás odřízne od některých často používaných vymožeností systému a připomene vám, abyste si nejpozději do třiceti dnů zaregistrovali, nebo koupili „nezávadný“ operační systém Windows. Pokud se tak nestane, dostanete se do situace, kdy jedinou funkční věcí ve vašem počítači bude internetový prohlížeč, který vám bude zpřístupněn na hodinu denně. Podrobnosti najdete v článku na serveru Živě.cz.

Rosťa Viktorin komentuje: Pravdivost tohoto tvrzení vám zatím nemůžu podložit, ale s počtem nelegálních kopií systému Windows, jenž neustále narůstá, bych se vůbec nedivil, kdyby celá parta kolem Billa k tomuto kroku opravdu sáhla.

Zdroj: GGmania

Diskuze (22) Další článek: Sims 2: Pets přinesou známou zpěvačku

Témata článku: , , , ,