Microsoft varuje před zloději hrdinů

Společnost Microsoft varovala ústy svého bezpečnostního technika, Dave Weinsteina, před problematikou organizovaného zločinu. Ten se údajně zaměřil na masivní multiplayerové hry, kde v podstatě unáší virtuální hrdiny.

Hráči si často tvoří silné pouto ke svému virtuálnímu já, zvláště pak v MMORPG – hrách, kdy se svojí postavou tráví stovky a tisíce hodin. Dobrodružství virtuálně zažitá s jinými hráči tento svazek ještě prohlubují a pro většinu lidí je přinejmenším stejně nepříjemné ztratit herní postavu, jako ztratit velký finanční obnos. Dave Weinsten však ve své přednášce Hry jako malware varuje, že organizovaný zločin si je těchto prvků hraní dobře vědom a sleduje vývoj většiny nových her. Zločinci pak znalostí využijí k získání cizích herních účtů, které pak prodají na černém trhu.

Druhá možnost, jak piráti se získanými informacemi naloží, je prodání virtuálního vlastnictví postavy na daném účtu v rámci některé z elektronických dražeb. I když je toto obchodování ve většině MMORPG zakázané, často se najdou jedinci, kteří jej s vidinou zisku provádějí. Hlavní problém pak nastává ve chvíli, kdy policie není schopna nic činit, protože neexistují žádné zaběhnuté postupy pro pátrání po ukradeném herním majetku. Možná časem se situace zlepší, ale v současné době je nutno dávat si pozor na své herní účty.

Zdroj: Gamespot

Diskuze (11) Další článek: Herní Blesk: Romero zpátky v id Software

Témata článku: , , , ,