Microsoft vylepší gamepady pro Xbox One. Postačí aktualizovat firmware

A pak že starého psa novým kouskům nenaučíš…

Insideři zapojení do testování nefinálního softwaru pro Xbox mohou stahovat nový firmware pro ovladače předchozí generace. Microsoft vylepšil standardní gamepad, Xbox Elite 2 i adaptivní ovladač.

Všechny nově budou podporovat Bluetooth LE, což rozšíří kompatibilitu s jinými zařízeními, a zároveň usnadní párování. Ovladače si teď budou pamatovat jedno zařízení „pověšené“ na Bluetooth (PC, Android, iOS…) a jedno spojené protokolem Xbox Wireless (Xbox nebo Windows 10 s adaptérem do USB).

Kdo tak s jedním gamepadem hraje na konzoli i mobilu nebo počítači, může režim jednoduše přepínat dvojitým stiskem párovacího tlačítka. Doposud si ovladače pamatovat vždy jen jedno zařízení a musely se při každé změně opět spárovat. Podporu dvou profilů zavedly až ovladače pro Xbox Series S|X.

Ty mimochodem přinesly i technologii Dynamic Latency Input snižující odezvu. Zkracují čas mezi stiskem tlačítka a provedením akce na monitoru či televizoru. Microsoft nikdy nevyčíslil, o kolik se průměrně ona odezva zkrátila. Díky DLI prý ale Xboxy nabídly nejresponzivnější bezdrátové ovládání na trhu. No a teď je stejná technologie dostupná i pro ovladače z Xboxu One.

Diskuze (3) Další článek: Známe hardwarové požadavky pro akce Deathloop a Far Cry 6

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,