Microsoft zahájil spolupráci s BesTV, jde po čínském herním trhu

Šanghajská společnost tak vytvoří společně s Microsoftem podnik, který ponese název E-Home Entertaiment Development. Obě firmy společně vloží do podniku počáteční investici v podobě velkého balíku 237 milionů dolarů a soustředí se na vývoj herních zařízení a streamovacích služeb.

Nově vytvořená společnost se bude zabývat vývojem videoherních zařízení pro streamování obsahu do televizí, čehož by mohli bohatě využít tamní zákazníci. BesTV totiž není žádný nováček. V Číně prodává chytré televizory a drží práva na fotbalovou anglickou Premier League. Počet zákazníků dosahuje 18 miliónů v Číně, jihovýchodní Asii a východní Evropě.

Microsoft bude mít v nově vytvořeném podniku 49% podíl a slibuje si od nově navázané spolupráce mnoho možností, jak proniknout na čínský trh a ještě více zasáhnout do herního průmyslu.

Číně totiž tento rok končí 12ti letý zákaz výroby, dovozu a prodeje herních konzolí, a tak je potřeba proniknout na tamní trh co nejrychleji (dokud se nevymyslí další zákaz). Podobně se o to snaží i Sony, které připravilo streamovací zařízení PlayStation Vita TV, jenž dokáže přehrávat hry z PS Vita. Spuštění v Číně je plánováno na rok 2014.

Zdroj: Polygon

Diskuze (1) Další článek: Transport Tycoon dorazí na mobilní zařízení už v říjnu

Témata článku: , , , , , , , , ,