Microsoft zavřel ACES Studio

Všechny velké společnosti se snaží v posledních několika týdnech a měsících stlačit provozní náklady na naprosté minimum, což se logicky muselo odrzait tam, kde se nám to líbí nejméně. Houfně se uzavírají tvůrčí studia a propouštějí schopní vývojáři, kteří v mnoha případech stáli v pozadí populárních titulů. Prozatím poslední umíráček zazněl nedávno u ACES Studio.

 

Microsoft se totiž rozhodl, že tohle uskupení nejspíš nemá budoucnost, a tak můžeme zapomenout, že by snad dopravilo na trh pokračování legendární série Flight Simulator. Chvíli po tomto oznámení se na všech větších fórech strhla debata na téma budoucnosti zmiňované řady, kterou však rázně utnuli přímo lidé z Microsoftu.

Ačkoliv vývojáři končí, sérii mají tamní šéfové v plánu ždímat i nadále: "Jsme úzce spjati se značkou Flight Simulator, jež za posledních 27 let mnohokrát dokázala, že má na PC slušnou základnu fanoušků."

 

Na závěr snad ještě doplníme, že svůj debut si série odbyla v roce 1982, kdy se na trh dostal Flight Simulator 1.00 od tvůrčího týmu subLOGIC. Zatím posledním přírůstkem je Flight Simulator X, jenž se v regálech objveil v roce 2006 (o rok později přibyl ještě datadisk).

Zdroj: Shacknews

Dostupné pro: PC
Žánr: Simulátory
Výrobce: ACES Studio | Webové stránky hry
Začátek prodeje: 17.10. 2006
Váš názor Další článek: Tvůrci WAR Online dál škádlí blogery

Témata článku: , , , , , , , ,