Microsoft zdražuje Xbox Series S|X, ale zatím jen v Japonsku

Když Sony loni v létě oznámilo, že zdraží PlayStation 5, mluvčí Microsoftu reagoval, že Xbox s cenou hýbat nebude. Šéf herní divize Microsoft Phil Spencer pak ale v říjnu připustil, že kvůli inflaci nebude možné udržet stávající ceny produktů a služeb napořád.

Neurčité vyjádření nabralo na obrysech v dalších měsících a týdnech. Firma v prosinci ohlásila zdražení vlastních videoher z tradičních 60 na 70 dolarů, jako to již před ní učinily Sony, Activision nebo Ubisoft. To může hráče ještě více motivovat platit si Game Pass, kde všechny novinky dostupné hned v den premiéry. Předplatné se totiž zatím nezdražuje.

Ceny se ale možná zvýší u konzolí. Zatím se tak děje jen v Japonsku, kde podle tamního magazínu Famitsu ceny stoupnou 17. února. Xbox Series X zdraží o 5000 jenů (840 Kč), Series S pak o 5700 jenů (960 Kč).

Po pečlivém vyhodnocení situace na japonském trhu jsme se rozhodli změnit referenční cenu konzolí Xbox v této zemi. Pravidelně vyhodnocujeme dopad místních cen, abychom zajistili přiměřenou konzistenci napříč regiony. Tato změna cen se dotýká našich zákazníků a bylo to těžké rozhodnutí, ale budeme i nadále poskytovat ty nejlepší služby pro konzoli Xbox, které naši zákazníci očekávají,“ zní oficiální stanovisko Microsoftu.

Jestli bude zdražovat i jinde, v tuto chvíli zatím nevíme.


Ceny Xboxu Series S a X

Microsoft Xbox Series X Microsoft Xbox Series X
nabízí 64 obchodů za ceny od 9 990 Kč
Porovnat ceny
Microsoft Xbox Series S Microsoft Xbox Series S
nabízí 64 obchodů za ceny od 5 590 Kč
Porovnat ceny

via Neowin

Diskuze (1) Další článek: Recenze hry Hi-Fi Rush. Z rytmické akce od mistrů hororu se vyklubal skrytý klenot

Když navštívíte internetový obchod přes náš katalog zboží, Živě za to může získat provizi. Službu Zboží Živě provozujeme ve spolupráci s Heureka.cz.

Témata článku: , , , , , , , , , , ,