Midnight Ghost Hunt vypadá jako Rainbow Six Siege s duchy

Lovení duchů získává v této hře úplně nový rozměr.

Rainbow Six Siege je už několik let na vrcholu popularity svého žánru, a tak není divu, že se podobného konceptu snaží využít i další studia. V tomto případě jde o Vaulted Sky Games, kteří kutí novou týmovou online hru Midnight Ghost Hunt. Ta si bere mnohé prvky právě z výše jmenované hry, a k tomu přidává i další, jako je např. možnost převtělit se do předmětů a la Prey.

Premisa je jednoduchá. Čtyři lovci duchů vyrazí do sídla, kde straší. Nestraší tam ale ledajací duchové, nýbrž další čtyři hráči. Zatímco lovci musí používat své gadgety pro jejich nalezení a odstranění, duchové nemohou útočit na přímo, a musí se tedy schovávat a chytře se pohybovat, aby se mohli převtělit do předmětů okolo a sundat nic netušící lovce ze zálohy. 

Celý koncept se pak otočí na hlavu, když odbude půlnoc. Z duchů se pak rázem stávají mnohem mocnější nepřátelé a lovci se stávají oběťmi. Ke konci už tedy nezbývá, než vzít nohy na ramena a najít jeden správný východ, než bude pozdě. 

Jde rozhodně o nesmírně zajímavý koncept, který v kombinaci s dostatkem map a náhodně generovanými prvky (např. východ bude pokaždé jinde) zaručí hodiny zábavy. Prozatím se titul chystá exkluzivně pro PC, kde se můžete už nyní registrovat do alfatestu. 

Váš názor Další článek: Bloodborne: Karetní hra - krvavá lázeň na vašem stole (recenze)

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , ,