Midtown Madness II

Tak se nám Microsoftí edice her se slovem Madness v názvu utěšeně rozrůstá o další a další kousky. Před pár dny byly ohlášeny hry Motorcross Madness II a také Midtown Madness II – následník dílu předchozího, který přinesl do světa automobilových závodů velké vzrušení a nejednu probděnou noc.
Tak se nám Microsoftí edice her se slovem Madness v názvu utěšeně rozrůstá o další a další kousky. Před pár dny byly ohlášeny hry Motorcross Madness II a také Midtown Madness II – následník dílu předchozího, který přinesl do světa automobilových závodů velké vzrušení a nejednu probděnou noc.

Nemá cenu líčit zde vám, čtenářům Doupěte, jak to vypadá, když vás hra skutečně hodně chytne. To, že z jedné epizody/levelu/okruhu se nakonec vyvrbí kvůli stálým nezdarům nakonec dvouapůlhodinka poklidného hraní, je věc známá u takřka každé hry. Pamatuji na dobu, kdy jsem si Midtown Madness nainstaloval na počítači loni já. Co hra nabízela? Závody s ostatními vozy, souboj proti času a závody po okruhu (pokud jsem na něco zapomněl, omlouvám se...). Vše se odehrávalo jen a pouze v ulicích města Chicaga, které bylo do nejmenších detailů přeneseno do podoby počítačové (nebudeme-li v to počítat rafinovaný dálniční obchvat kolem jižní strany města, který lišácky oddělil hru od okolí).

Druhý díl přináší navíc i něco nového, nejen že bude možné se prohánět v dalších devíti vozech nejrůznějšího ražení – od lehounkých bugin přes tradiční anglický yellow cab až po dlouhatánské tahače navyklé spíše jízdě mimo město, než v ulicích Londýna, jenž není svou konstitucí a britskou spořivostí k jízdám tahačem zrovna nejzpůsobilejší. Devět nových vozů + dalších něco přes desítku samohybů, které známe z dílu předchozího. Nuže, jak nebylo složité poznat, novým městem převedeným do podoby poněkud polygonové bude Londýn (na stránkách o připravované hře se dočtete názorné přirovnání – projedete prostředkem Hyde Parku, zasmykujete Královně před Buckinghamským palácem a vše zakončíte efektním průjezdem pod monumentální sochou Horatia Nelsona – mimochodem, jsem zvědav, zda se bude v Londýně jezdit vlevo) a co jsem ještě nenapsal, přibude rovněž i San Francisco.

Co do herních módů, zůstanou zachovány všechny z prvního dílu a navíc přibude tzv. Crash Course, což je jinými slovy a volným překladem totéž, co prestižní škola kaskadérů, ve které se naučíte veškeré finesy automobilově-kaskadérského umění, které dnes a denně vídáme na obrazovkách televize či plátnech kin. Samozřejmě zůstává zachován oi kompetitivní charakter veškerého závodění – tedy odemykání nových vozů a tratí za navršení určitého počtu úspěšně zajetých okruhů.

Závodění několika nadšenců zaráz po síti bude samozřejmě možné i nadále, navíc se Microsoft pyšní vylepšenou prací s protokoly, což by ve zkratce mělo vyústit v rychlé a kvalitní soupeření dvou a více hráčů na síti MSG (což je microsoftí hráčský server). Do podzimu si máme o čem snít...

Diskuze (1) Další článek: Star Trek: Armada screenshots

Témata článku: ,