Midway je ve ztrátě

Zdá se, že hroutící se americká ekonomika skutečně zasahuje do všech odvětví. Nepříjemný propad již zažilo několikero studií a velkých, či větších, vydavtelských firem, mezi něž se nově zařadila i společnost Midway, která na trh dopravila takové kousky jako Unreal Tournament 3 (Doupě 8/10), BlackSite: Area 51, či Stranglehold (Doupě 8/10).

 
Unreal Tournament 3

Podle posledních zpráv totiž jmenovaná firma vykázala za třetí čtvrtletí tohoto roku (červenec-září) ztrátu ve výši 75,9 milionů dolarů (cca 1,5 miliardy korun). Oproti 33 milionům ve stejném období minulý rok je to skutečně nepříjemný posun. Vzniklá situace samozřejmě nezůstala bez odezvy, což pro vybrané zaměstnance texaské pobočky neznamenalo nic dobrého.

Karty však byly zamíchány i na nejvyšších místech, když Shari Redstone, dcera mediálního magnáta Sumnera Redstona a zároveň předesdkyně představenstva Midway, rezignovala na svou funkci. CEO společnosti, Matt Booty, si svou pozici udržel, když mu byla i nadále vyjádřena důvěra. Zdá se, že sny zmiňované firmy o větších a lepších hrách budou muset ještě chvíli vydržet.

 
Stranglehold

Fandové ovšem nemusí věšet hlavu. Analytik Michael Pachter uvedl, že je více než pravděpodobné, že se společnost z aktuálních problému dostane a navrátí se nazpět k profitabilitě.

Zdroj: Shacknews

Váš názor Další článek: NfS: Undercover je GOLD

Témata článku: , ,