Midway možná přijde o dvě studia

Nepříjemné finanční potíže, které potkaly společnost Midway, měla vyřešit akvizice, díky níž by se firma zodpovědná za Unreal Torunament nebo Stranglehold schovala pod křídla Warner Bros. Jenže každá záchranná mise znamená i několik obětí, jejichž úlohu v tomto případě sehrají dvě tvůrčí studia patřící pod Midway. Jedno v Newcastlu a jedno v San Diegu.

Ani s jedním totiž zástupci Warner Bros. do budoucna nepočítají a jejich ředitelé tak mají dva týdny na to, aby pro své miláčky našli investory, jinak končí. Craig Duncan, CEO Midway Newcastle se k situaci vyjádřil následovně: "Všechny své síly nyní upínám k nalezení řešení vzniklé situace. A to takového, abych studio udržel i nadále vchodu a zajistil svému tvůrčímu týmu zaměstnání. Může to znít jako klišé, ale tenhle tým je moc dobrý na to, aby skončil."

Bohužel, nalezení investora brání především aktuální ekonomická situace, což potvrdil i Duncan: "Kdybych dostal 100 tisíc liber pokaždé, když mi někdo řekne 'rok zpátky bych vás klidně koupil', mohl bych Midway Newcastle vyplatit klidně sám."

Zdroj: 1UP

Váš názor Další článek: Open bety Aion se dočkáme v srpnu

Témata článku: , ,