Mladá Lara Croft se dostane i do filmu, čeká nás reboot inspirovaný hrou

Crystal Dynamics prý úzce spolupracují s filmovým studiem GK Films.

Tomb Raider, další reboot legendární herní série, vychází dnes a je docela dost možné, že to není naposledy, co vidíme mladou Laru Croft. Tvůrci hry, Crystal Dynamics, totiž chtějí vdechnout nový život i filmové verzi Tomb Raideru.

Slavná archeoložka se naposledy proháněla na plátně s podobou Angeliny Jolie ve filmu Tomb Raider: Kolébka života. Pouhých 157 milionů dolarů vydělaných celosvětově však zapříčinilo konec myšlenek na případný třetí díl.

Lara.jpg
Tohle není fotka z plánovaného filmu, ale cosplay mladé Lary Croft. Podařený, řekl bych

Crystal Dynamics se při tvoření nového Tomb Raidera inspirovali úspěšným filmovým restartem Batmana (v podobě trilogie Christophera Nolana) a Jamese Bonda (díly s Danielem Craigem). To samé chtějí po hře zkusit i s filmem.

Na rozdíl od běžné praxe, kdy tvůrci jen prodají práva na značku některému filmovému studiu, se snaží Crystal Dynamics úzce spolupracovat s GK Films a prý se shodnou na vizi nové podoby. Nicméně nakonec to zůstane na GK Films, jak říká Darrell Gallagher, šéf studia Crystal Dynamics: „My děláme hru, oni dělají film.“

Uvidíme, jestli se nakonec plány přetaví v reálný film, protože podobných snah tu byla celá řádka a přitom je v současnosti dost ticho po pěšině.

Zdroj: Variety

Váš názor Další článek: Tahová strategie Space Hulk se ukazuje na prvních obrázcích

Témata článku: , , , , , , , , , , , ,