Množí se loupeže PS3 v USA

Ihned po vydání next-gen konzole PS3 v USA se začaly objevovat první případy loupeží těchto přístrojů. Některé byly uloupeny přímo v obchodech, o jiné přišli kupující po cestě domů. Policie zostřila opatření v souvislosti s příchodem konzole Nintendo Wii.

Ne každý je ochoten si next-gen konzoli PS3 poctivě koupit, případně pak beznadějně čekat v řadě, když jsou přístroje vyprodány. Ihned po vypuštění konzole na americký trh se začaly objevovat případy přepadení za účelem uloupení přístroje. Obchod ve městě Ohio byl například přepaden dvěmi ozbrojenými muži, kteří ze skladu odnesli pětici balení. Ve státě Connecticut byl zase postřelen v tu chvíli šťastný kupec konzole, zatímco si přístroj nesl ke svému autu. Dvojice lupičů jej pak obrala a nechala na parkovišti. V tuto chvíli je s průstřelem hospitalizován.

  

Podobných případů je více po celém území USA. Nejčastější je pak přepadení větši skupinkou konzolechtivých hráčů, kteří zmlátí kupce a přístroj si odvezou. Konzole pak mnozí prodávají v internetových aukcích za přemrštěné ceny od dvou do patnácti tisíc dolarů (od čtyřiceti tisíc korun výše). Policie tvrdí, že se snaží pachatele vypátrat a zostří přitom veškerá opatření, stejně tak i v případě nedávno vypuštěné konzole Nintendo Wii.

Zdroj: Gamespot

Váš názor Další článek: V Americe bylo Wiiprodáno

Témata článku: , , , , ,