Mobilní hry: Divoké noci v Las Vegas a boj s teroristy

Život ve městě hazardu, bojová akce pod vlajkou ruské KGB a akční střílečka z kokpitu vrtulníku Black Shark.

Na dnešní porci her si pochutnají hlavně příznivci bojové akce. V nabídce jsou dvě střílečky z dílen ruského Herocraftu. Kdo má rád simulátory a la Sims, může si vyzkoušet život hazardního hráče v Las Vegas, pro potrápení mozkových závitů tu máme zajímavou logickou hru Magic Stones. V závěru článku si nezapomeňte ověřit, zda váš telefon vybranou hru podporuje.

Las Vegas Nights: Temptations in the City

Herní série Nights od Gameloftu se po městech Miami a New Yorku stěhuje do nejslavnějšího centra hazardu Las Vegas. I zde se ocitáme jako člověk, který musí ve městě začít nový život. Už podtitul hry Temptations in the City dává tušit, že náš čeká spousta nástrah a pokušení. Je jasné, že bez peněz se neobejdeme, a tak si je budeme muset vydělat – ať už „počestně“ nebo nějakou méně seriózní prací. Nabízí se samozřejmě hazard nebo třeba tanec. Na začátku nám s integrací do života velkoměsta pomůže kamarád-průvodce hrou.

    

V průběhu života budeme svoji postavu vylepšovat, a to nejen po stránce zevnějšku módnějším značkovým oblečením, ale můžeme také zdokonalovat svoje vlastnosti a schopnosti. Volný čas může náš hrdina trávit návštěvou klubů, flirtování s hvězdami, získáváním známostí, s jejichž pomocí se poté sám může stát slavným. Za všechno se pochopitelně platí nemalé částky peněz. Las Vegas Nights tak představuje opět další variaci na úspěšný koncept Sims, zde pouze s větším důrazem na prostředí velkoměsta a hazardu. Grafika se povedla, a tak si můžete vesele užívat svého nového virtuálního života.

Las Vegas Nights: Temptations in the City (sociální simulátor):

  • CZ: SMS ve tvaru CPS HJVNM odešlete na číslo 900 09 80 (cena 80 Kč)
  • SK: SMS v tvare CPS HJVNM odošlite na číslo 7031 (cena 108 Sk)

KGB S.W.A.T.

Ruská společnost Herocraft přichází s akční bojovkou, ve které nahlédneme do ruského vojska. Vše se odehrává ve výcvikovém táboře KGB, který má pod svým velením plukovník Sazonov. Právě nabírá nové lidi a vy jste jedním z vhodných adeptů. Při výcviku nováčků obsadí tábor teroristé najatí drogovou mafií a vašeho bosse i s vojskem zajmou. Jediný, komu se podařilo utéci, je podplukovník Timofeev a toho představujete ve hře vy. Váš úkol je jasný – osvobodit rekruty a nepřátele zničit.

    

Ve hře vás čeká celkem devět levelů, během nichž musíte postřílet nebo jinak zlikvidovat všechny protivníky. K dispozici máte nejdříve obyčejnou pistoli, později nacházíte i účinnější zbraně, např. granáty. Munice ale nemáte neomezeně, proto musíte sbírat bedny s náboji, stejně jako lékárničky pro doplnění života. Grafika je na slušné úrovni, i když některé proporční poměry jsou hodně nadsazené – např. letící kulka velká jako kopačák. Každá mise vám od složitějších úrovní zabere více a více času, přesto mohl být počet levelů alespoň o půlku vyšší.

KGB S.W.A.T. (akční, bojová):

  • CZ: SMS ve tvaru CPS HPQCH odešlete na číslo 900 09 80 (cena 80 Kč)
  • SK: SMS v tvare CPS HPQCH odošlite na číslo 7031 (cena 108 Sk)

Black Shark 3D

Ze stejné kuchyně jako předchozí KGB S.W.A.T. pochází i hra Black Shark 3D, hra navazuje na stejnojmennou dvourozměrnou střílečku. Ruští vývojáři opět zůstali ve vojenském prostředí, tentokrát ale budeme bojovat z kokpitu vrtulníku Černý žralok. Naším protivníkem je teroristická organizace FT (Furious Terrorists), která založením nové aliance upevňuje své světové pozice. Chystá se série akcí, kterým musíte vy jako velitel bojové helikoptéry KA-50 uzpůsobené pro boj v nejtěžších podmínkách zabránit.

    

Vybaveni střelami a bombami zneškodňujete v různém terénu nepřátelské helikoptéry, ponorky, ale i budovy. Ovládání je jednoduché a i když se autoři snažili o různorodost prostředí, po čase už začne mačkání spouště působit trochu monotónně. Naštěstí za každý zničený objekt nepřítele získáváte body, za které potom můžete vylepšit svůj bojový vrtulník. Bomby je lepší si šetřit na destrukci budov, důležité je ale být obezřetný, abyste to do některé s vrtulníkem nenapálili. Platí totiž pravidlo: tři životy a konec. Ve hře neexistují žádné checkpointy, takže v případě trojího neúspěchu si projdete všechno pěkně od začátku. U grafiky zamrzí nedotaženost některých detailů, ale pokud patříte mezi fandy do armády, hru si určitě s chutí zahrajete.

Black Shark 3D (akční, bojová):

  • CZ: SMS ve tvaru CPS HCLLR odešlete na číslo 900 09 80 (cena 80 Kč)
  • SK: SMS v tvare CPS HCLLR odošlite na číslo 7031 (cena 108 Sk)

Magic Stones

Magic Stones je logická hra inspirovaná puzzle, obohacená o různé zajímavé vlastnosti. Vaším úkolem je ovládnout magické kameny tak, aby nezaplnily celou obrazovku. Na začátku si vyberete jednu z kouzelnických postav, každá ovládá jiné schopnosti, které se hodí více či méně při různých rychlostech v horizontálním nebo vertikálním směru. Poté už vybíráte kameny s různými vzory, otáčíte s nimi do požadované polohy a umístíte tak, aby vytvořily uzavřenou linii. Řada poté celá zmizí. V průběhu hry se vyplatí sbírat speciální kouzla, která vám v nouzi pomohou odstřelit nevhodné kameny. Abyste dosáhli co nejvyššího počtu bodů, nezapomeňte sbírat extra životy a bonusy v podobě prodlouženého časového limitu.

    

Magic Stones (logická):

  • CZ: SMS ve tvaru CPS HARRR odešlete na číslo 900 09 50 (cena 50 Kč)
  • SK: SMS v tvare CPS HARRR odošlite na číslo 7031 (cena 68 Sk)

Doplňující informace

Hry jsou v češtině nebo slovenštině, může se ale stát, že pro váš mobil nejsou lokalizovány. V tomto případě vám bude doručena anglická verze.

Pro zjištění podpory vybraného obsahu vaším telefonem pošlete SMS s textem:

  • pro CZ: STAHNU[mezera]KOD na číslo 900 09 03 (cena za SMS je 3 Kč)
  • pre SK: STAHNU[mezera]KOD na číslo 7036 (cena za SMS je 2,40 Sk)

KOD je pětipísmenný objednací kód a je uveden u každé nabídky. Příklad: STAHNU HABCD

Cena za stažená data se řídí dle ceníku vašeho mobilního operátora. Před stažením si zkontrolujte, zda máte dostatek volné paměti v telefonu. Telefon musí mít aktivován a správně nastaven WAP, telefony Siemens navíc nastaven i tzv. Java profil – pomůže vám infolinka vašeho mobilního operátora. V případě objednávky na nepodporovaný telefon vám MobilBonus hru zdarma vymění za jinou.

Technicky zajišťuje MobilBonus, s. r. o., help@mobilbonus.cz, infolinka +420 777 717 535 (Po–Pá 9:00–17:00).

Diskuze (1) Další článek: Galerie: Grand Theft Auto IV

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , ,