Mobilní hry: Domino s tučňáky a pouliční závody aut

Nitro Speed Racing nás zavede do krutého světa pouličních závodů, v Panzer General uplatníte svůj talent pro válečnou strategii.

Láká vás to na bojiště a hltáte každou bitvu druhé světové války? Potom tu pro vás máme jednu povedenou bojovou strategii. Závodníci se zase vyřádí v ulicích nejznámějších měst, menší hráči si mohou zkusit domino s tučňáky a pro všechny je tu Zoopaloola známá z ICQ. V závěru článku si nezapomeňte ověřit, zda váš telefon vybranou hru podporuje.

Panzer General

Příznivci válečných bojových strategií mohou zajásat. Gameloft připravil akční střílečku pro mobily a to dokonce v Bluetooth multiplayeru. Předělávka legendární PC hry Panzer General nás dostává do právě zuřících bojů druhé světové války, kde ve třech kampaních (jako Němci, Rusové nebo Spojenci) navštívíte postupně všechny zainteresované země a nejznámější bojiště v Evropě i v severní Africe. Každá kampaň obsahuje 8 misí, můžete je zdolat ve čtyřech stupních obtížnosti. Dostupné je dělostřelectvo, letectvo a samozřejmě nechybí ani tanky. Za úkol máte ovládat až tři vojenské jednotky a vyhrát s nimi bitvu.

    

V Panzer General nečekejte žádné sáhodlouhé přípravy k útoku, strategie musí být hotova do 45 sekund, jinak soupeř udeří jako první a vy už se budete jen bránit. Hra přináší systém jednoduchého a účinného ovládání zbraní pomocí několika kláves. Grafika je místy trochu méně realistická, připomíná spíše hry s komiksovými postavičkami, ale v celkovém vyznění vychází dobře. V nabídce si můžete vybrat, jestli chcete hrát rychlou hru na pět minut nebo se pustíte do rozsáhlé kampaně. S kamarády se díky podpoře multiplayeru můžete utkat nejen půjčováním jednoho mobilu, ale také přes bluetooth přímo ve stejné hře.

Panzer General (akční, bojová strategie):

  • CZ: SMS ve tvaru CP HMPNU odešlete na číslo 900 09 80 (cena 80 Kč)
  • SK: SMS v tvare CP HMPNU odošlite na číslo 7031 (cena 108 Sk)

Nitro Street Racing

Rychlá auta, tuning, úplatní policisté, bouračky a nebezpečná rychlost – tak vypadá svět pouličních závodů v Nitro Street Racing od Gameloftu. Konečně můžete zase bezpečně dupnout na pedál plynu, aniž byste se museli obávat tučných pokut a trestných bodů. Za bouračky a pořádně sešrotovaná auta tady naopak dostanete body bonusové. Nitro v názvu hry značí, že budete mít k dispozici rychlostní kombo, které vám vždy jednorázově zvýší výkon motoru na maximum.

    

Na výběr máte celkem deset aut, v základu je to Ford Focus, který můžete později vyměnit třeba za VW Golf, BMW M3, Ford Mustang nebo Nissan Skyline. Nové vozy se odemknou po absolvování několika závodů a získání potřebného počtu bodů. Stejně se objevují další tratě, tuningová vylepšení a skryté části města. Těch je celkem pět, každá z nich má vlastní vzhled a atmosféru. Jednotlivá prostředí si užijete díky propracované 3D grafice. Vaše auto při závodech řadí rychlosti samo, ale v jedné misi si užijete i řazení manuálního. Teď už se vrhněte se do těch nejagresivnějších automobilových závodů všech dob a porazte nejrychlejší městský gang v smrtících závodech.

Nitro Street Racing (sportovní, závodní):

  • CZ: SMS ve tvaru CP HYXTB odešlete na číslo 900 09 80 (cena 80 Kč)
  • SK: SMS v tvare CP HYXTB odošlite na číslo 7031 (cena 108 Sk)

Penguin Fever

Inuk je mladý Eskymák, který se díky své zvědavosti dostává do problémů a kdo jiný by mu v antarktické pustině mohl pomoci než jeho kamarádi-tučňáci. Zatímco jeho kmen prozkoumával polární kruh, Inuk se ztratil. Na vás teď je, abyste využili svou chytrost a schopnosti a pomohli Inukovi najít cestu domů. Mladší hráči, pro které hlavně je hra určena, jistě pominou nesmyslnou zápletku, ve které se eskymák žijící na severním polárním kruhu, může jen těžko potkat s tučňáky obývajícími téměř výhradně polokouli jižní.

   

Celá tučňáčí horečka je založena na principu domina, kdy poskládáte dlouhý systém kostiček a potom do první z nich strčíte. Ve hře k sobě skládáte příslušné druhy tučňáků. Každý level jich má hned několik, s nejrůznějšími vlastnostmi, na základě kterých se k sobě mohou postavit. Na konci řady ale musí vždy stát starý moudrý král-tučňák. Není ale tak jednoduché postavit správnou řadu. Někteří z tučňáků skáčou, jiní se válejí, ostatní kloužou, kam zrovna vůbec nepotřebujete a může se vám stát, že tučňáčí král bude svržen mnohem dřív, než byste potřebovali. Náročnost se stupňuje a před vámi je celkem 48 levelů. V polární pustině by vám asi umrzly ruce, s mobilem ale můžete naštěstí vše absolvovat v klidu a teple domova.

Penguin Fever (plošinovka):

  • CZ: SMS ve tvaru CP HDDJM odešlete na číslo 900 09 80 (cena 80 Kč)
  • SK: SMS v tvare CP HDDJM odošlite na číslo 7031 (cena 108 Sk)

Zoopaloola

Hru Zoopaloola určitě znají všichni uživatelé populárního internetového kecálka ICQ. Ostatní, kteří už dávno přešli na sofistikovanějšího klienta, se s ní teď mohou seznámit prostřednictvím mobilů. Hra je velmi jednoduchá a chytlavá, v zásadě připomíná kulečník, ovšem s tím rozdílem, že prohrává ten, kdo o své koule přijde. To jak jistě uznáte, není nic příjemného… Hráči v podobě zvířat (na výběr je nosorožec, opice, slon, osel a nejspíš hroch – nebo mrož? Nevím, vždycky se mi tahle zvířata pletla…) a postupně se střídají. Úkolem je dostat všechny protivníkovy kameny (coby hlavičky opic, slonů, hrochů…) z hrací plochy a své vlastní tam udržet.

    

Stejně jako na ICQ je největší legrace, když hrajete proti člověku (opici, oslovi…) na druhé straně drátu, i v telefonu vás hra bude nejvíc bavit, když si dáte s kolegou bluetoothový duel, každý se svým telefonem. Nic nepotěší tolik, jako když se objeví nad jeho poraženou figurkou nápis LOSER! K dispozici je samozřejmě i režim jednoho hráče, to pro chvíle kdy jste sami a nudíte se. Takže se pusťte do hraní a staňte se kulečníkovým mistrem džungle.

Zoopaloola (logická):

  • CZ: SMS ve tvaru CP HTTGD odešlete na číslo 900 09 80 (cena 80 Kč)
  • SK: SMS v tvare CP HTTGD odošlite na číslo 7031 (cena 108 Sk)

Doplňující informace

Hry jsou v češtině nebo slovenštině, může se ale stát, že pro váš mobil nejsou lokalizovány. V tomto případě vám bude doručena anglická verze.

Pro zjištění podpory vybraného obsahu vaším telefonem pošlete SMS s textem:

  • pro CZ: STAHNU KOD na číslo 900 09 03 (cena za SMS je 3 Kč)
  • pre SK: STAHNU KOD na číslo 7036 (cena za SMS je 2,40 Sk)

KOD je pětipísmenný objednací kód a je uveden u každé nabídky. Příklad: STAHNU HCRWH 

Cena za stažená data se řídí dle ceníku vašeho mobilního operátora. Před stažením si zkontrolujte, zda máte dostatek volné paměti v telefonu. Telefon musí mít aktivován a správně nastaven WAP, telefony Siemens navíc nastaven i tzv. Java profil – pomůže vám infolinka vašeho mobilního operátora. V případě objednávky na nepodporovaný telefon vám MobilBonus hru zdarma vymění za jinou.

Technicky zajišťuje MobilBonus, s. r. o., help@mobilbonus.cz, infolinka +420 777 717 535 (Po–Pá 9:00–17:00).

Váš názor Další článek: Víme kdy vyjde Operation Flashpoint 2

Témata článku: , , , , , , , , , ,