Mobilní hry: Scooby-Doo a kolonizování světa

Zahrejte si na Kryštofa Kolumba a dobývejte svět. Staňte se na chvíli hasičem a se psem Scoobym utečte strašidlům.

Příznivci bojů a strategií dnes budou mít žně! Máme pro vás hned dvě hry podobného ražení: v Colonial Wars budete osidlovat svět a bitvami získávat cenná území, Hard to be a God zase vychází z Heores of Might and Magic a více se kloní k RPG. Oddychovější budou plošinovky s hasičem Goozer`s Fire Frenzy a se známým kresleným psíkem Scoobym ze seriálu a filmu Scooby-Doo. V závěru článku si nezapomeňte ověřit, zda váš telefon vybranou hru podporuje.

Colonial Wars

Láká vás objevitelská doba Kryštofa Kolumba a dobývání nových území? Bojová strategie Colonial Wars vás zavede do doby, kdy ještě svět nebyl kompletně rozčleněn na státy a každý si mohl utrhnout kus půdy pro sebe nebo aspoň podmanit domorodé obyvatelstvo. A že nebylo třeba troškařit… Ve hře představujete námořního kapitána a velitele ozbrojené armády v jedné osobě. Přesně v duchu nastupujícího novověku, který v dějinách zahájily námořní plavby a objevení Ameriky, máte k dispozici i dobové zbraně. Osobní zbraní je meč, na dálku potom střílíte z děla.

    

Ze všeho nejdříve ale nalodíte armádu, vydáte se na širé moře a objevujete ostrovy. Ty jsou většinou obydlené a jejich území musí vybojovat. Bitvy probíhají na několik kol, vše ostatní se děje v reálném čase. Pokud jste v bitvách úspěšní, získáte nová území, ze kterých můžete vytěžit hromadu surovin a následně vystavět nová města a kolonie. Z mapy máte přehled, které kontinenty jste už ovládli a kde stále vzdorují jiné národy. Grafice lze udělit drobnou výtku za někdy až symbolické ztvárnění detailů, celkově je ale hra vyváženou kombinací boje a realtimové strategie.

Colonial Wars (bojová strategie):

  • CZ: SMS ve tvaru CPS HBKGC odešlete na číslo 900 09 80 (cena 80 Kč)
  • SK: SMS v tvare CPS HBKGC odošlite na číslo 7031 (cena 108 Sk)

Scooby-Doo: Saving Shaggy

Kreslené horůrky pro děti – to jsou seriálové příběhy psa Scoobyho a jeho páníčka Shaggyho. Oba jsou sice pěkní strašpytlové, ale při každém svém dobrodružství se snaží dopadnout nějaké to strašidlo. Podobné to bude ive hře Scooby-Doo: Saving Shaggy, která vznikla v licenci studia Hanna-Barbera. Ve hře čekají na Shaggyho a Scoobyho zástupy strašáků.

    

Shaggy je v každém levelu bůhvíproč uvězněn a je na jeho čtyřnohém příteli, aby porazil všechny bubáky a tak osvobodil svého kamaráda. Že to nedává žádný smysl? Správně, nedává. Hra Scooby-Doo: Saving Shaggy je totiž podivnou slátaninou seriálových fragmentů bez celistvého příběhu. Ten ale nahrazuje zejména ve vyšších levelech svižná akce a spád. Cestou kromě překonávání strašidel sbíráte i dobroty, které vám přinesou bonusové body, nebo si usnadníte cestu ke klíči od hrobky pomocí různých vylepšení. Detailní grafické zpracování a povedené animace zaručují, že nudit se u Scooby-Doo určitě nebudete.

Scooby-Doo: Saving Shaggy (plošinovka):

  • CZ: SMS ve tvaru CPS HCKSF odešlete na číslo 900 09 80 (cena 80 Kč)
  • SK: SMS v tvare CPS HCKSF odošlite na číslo 7031 (cena 108 Sk)

Hard to be a God

Taktická hra Hard to be a God vznikla na motivy knižní předlohy bratrů Strugatských „Je těžké být bohem“. Herně se jedná o klon Heroes of Might and Magic; připravte se na tahovou strategii s prvky RPG. Jako lídr tlupy válečníků a vědců se budete účastnit spousty bitev. Cestujete po mapě a když narazíte na nepřítele, hra se přesune do bojového módu. V něm funguje systém boje jako v klasických RPGčkách, tzn. jakmile vyčerpáte všechny síly útoku, na tahu je protivník. Po vyhraných soubojích se samozřejmě zlepšují vaše schopnosti a postupem času budete získávat nové zbraně, bez nichž se v dalších náročnějších misích neobejdete. Graficky by hře prospělo vyhlazení animací, zejména strategický mód, kdy se přesouváte na mapě, mohl být zpracován méně „komiksově“.

    

Hard to be a God (taktická strategie):

  • CZ: SMS ve tvaru CPS HLUNN odešlete na číslo 900 09 80 (cena 80 Kč)
  • SK: SMS v tvare CPS HLUNN odošlite na číslo 7031 (cena 108 Sk)

Goozer`s Fire Frenzy

Konečně hra pro všechny dobrovolné hasiče, nebo aspoň pro ty, kdo se v rámci svých dětských snů chtěli vedle kosmonauta, pilota a popeláře stát také záchranářem. Ve hře představujete hasiče Goozera, který má za úkol tři druhy misí: zachránit civilisty z hořící budovy, sám z plamenů uniknout a ve třetí fázi ještě uhasit oheň. K tomu slouží důmyslný hasicí systém, který musí Goozer včas najít, seskládat dohromady a aktivovat.

    

Na jednoduchém grafickém pozadí si zahrajete příjemnou plošinovku. Postupujete skrz budovu, přeskakujete překážky a přes plameny se dostanete jedině jejich (alespoň dočasným) uhašením. Pomocí sekyry vysekáváte uvězněné oběti ze zakouřených bytů, na počitadle v rohu vidíte, kolik lidí ještě zbývá najít. Stejně tak při „hasící“ misi se zobrazuje počet nalezených součástí přístroje. Celkem si užijete 15 levelů, v nichž můžete volit ze tří stupňů obtížnosti.

Goozer`s Fire Frenzy (akční plošinovka):

  • CZ: SMS ve tvaru CPS HANPB odešlete na číslo 900 09 50 (cena 50 Kč)
  • SK: SMS v tvare CPS HANPB odošlite na číslo 7031 (cena 68 Sk)

Doplňující informace

Hry jsou v češtině nebo slovenštině, může se ale stát, že pro váš mobil nejsou lokalizovány. V tomto případě vám bude doručena anglická verze.

Pro zjištění podpory vybraného obsahu vaším telefonem pošlete SMS s textem:

  • pro CZ: STAHNU[mezera]KOD na číslo 900 09 03 (cena za SMS je 3 Kč)
  • pre SK: STAHNU[mezera]KOD na číslo 7036 (cena za SMS je 2,40 Sk)

KOD je pětipísmenný objednací kód a je uveden u každé nabídky. Příklad: STAHNU HABCD

Cena za stažená data se řídí dle ceníku vašeho mobilního operátora. Před stažením si zkontrolujte, zda máte dostatek volné paměti v telefonu. Telefon musí mít aktivován a správně nastaven WAP, telefony Siemens navíc nastaven i tzv. Java profil – pomůže vám infolinka vašeho mobilního operátora. V případě objednávky na nepodporovaný telefon vám MobilBonus hru zdarma vymění za jinou.

Technicky zajišťuje MobilBonus, s. r. o., help@mobilbonus.cz, infolinka +420 777 717 535 (Po–Pá 9:00–17:00).

Váš názor Další článek: Left 4 Dead se opět odkládá

Témata článku: , , , , , , , , , ,