Modifikační koutek – civilizační epocha?

V dalším díle Modifikačního koutku jsme zaměřili svoji pozornost například na modifikaci The Ancient Mediterranean, určenou pro čtvrtý díl Civilizace. A že se zrovna nejedná o malý kousek, o tom se můžete přesvědčit sami. Samozřejmě jsme ale neopomenuly ani slavného S.T.A.L.K.E.R.a nebo Dooma 3, přičemž nemalé konverze se rovněž i Diablo 2.

Civilization 4 - The Ancient Mediterranean
 
The Ancient Mediterranean je opravdu velká modifikace, která se zaměřuje především na období kolem Egyptu, Říma a Kartága. Kompletně nový je technologický strom u každého národu, setkáte se rovněž s jinými divy světa, jednotkami a dalšími věcmi. K mání je také výčet všech národů ve hře, který zde v původním znění přetiskuji -

  

- Babylon (Hammurabi) - Gaul (Vercingetorix) - Mycenae (Agamemnon) - Rome (Caesar) - Scythia (Partatua) - Etruria (Lars Porsena) - Egypt (Hatshepsut) - Iberian Tribes (Viriato) - Germanic Tribes (Arminius) - Carthage (Dido) - Lydia (Krisos) - Phoenicia (Hiram) - Getae (Decebalus) - Kolchis (Aeetes) - Illyria (Teuta) - Persia (Dareios) - Medes (Deiokes) - Britons (Cunobelin) - Goths (Theoderich) - Nubia (Taharqa) - Tartessia (Argantonio) - Etruria (Lars Porcena) - Thrace

Download: The Ancient Mediterranean – WIN (90.33 MB) ; MAC (61.7 MB)
Homepage: http://jan.vandercrabben.name/tam/


S.T.A.L.K.E.R. – 1986

Modifikace 1986 pro FPS hru S.T.A.L.K.E.R. upravuje větší i menší věci ve hře. Odemyká například veškeré položky, zvyšuje hranici nosnosti u věcí, které můžete nést a změn se dotkly také názvy zbraní. Ty nyní mají reálná jména, přičemž po obsahové stránce mod 1986 rozhodně seznamem úprav nekončí. Za zmínku ale stojí také drobné grafické úpravy týkající se nejen stínů.

  

Download: 1986 (4.27 MB)


Doom 3 – Doom II for Doom 3

Classic Doom není jediná modifikace snažící se podat starého Dooma v kabátu třetího pokračování. O podobný kousek se snaží také předělávka Doom II for Doom 3, která si – jak již z názvu vyplývá - bere pod drobnohled druhý díl. Doposud je v celém modu zahrnuto deset map zpracovaných podle originální předlohy, nechybí volba obtížnosti a grafický háv doznal rovněž úprav. Nutno samozřejmě dodat, že vývoj tohoto kousku stále pokračuje a prozatím byla uvolněna veřejná betaverze, která ale i přesto rozhodně stojí za vyzkoušení.

 

Download: Doom II for Doom 3 (9.51 MB)
Homepage: http://planetdoom.gamespy.com/


Diablo 2 – Elements

Herní úprava s přídomkem Elements se dotýká citelné úpravy odolností u monster, a to především v druhé a třetí obtížnosti v pozdějších aktech. Rovněž nejsou opomenuty takzvané elementární zbraně, zcela nový systém dovedností a upravení některých jejich aspektů. Elements sice nepatří mezi totální konverze původní hry, nicméně sám autor udává, že úpravy v některých směrech předčí oficiální datadisk Lord of Destruction. Zkuste a uvidíte.

 

Download: Elements (18.78 MB) ; Elements Update 1.01 (0.4 MB)
Homepage: http://d2elements.moddb.com/



Fallout 2 - Frank Horrigan´s Armour

Toužíte po nejodolnější energozbroji, která se vyskytuje ve Falloutu 2? V tom případě jistě uvítáte malou modifikaci Frank Horrigan´s Armour, která umísťuje do města Klamath jeden její kousek. Mod ale nefunguje pod češtinou, zároveň je třeba dodržovat i poměrně složitější postup instalace. Ve složce Fallout 2 je třeba vytvořit složku „patches“ a do ni následně nahrát soubor „horriganarmour.dat“ a „patch000.dat“. Pak už jen stačí spustit utilitku FAME a v ní zatrhnout oba zmíněné soubory. Nutno mimo jiné dodat, že jakmile tuto energozbroj obléknete a vytasíte jakoukoliv zbraň, zmizíte – důvodem jsou chybějící animace, s nimiž autoři zřejmě nepočítali.

Download: Frank Horrigan´s Armour (82 kB)

Váš názor Další článek: Galerie: Fatal Inertia

Témata článku: , , , , , , , , , ,