Modifikační koutek – Morrowind v hávu falloutím

Jak asi může vypadat fantasy RPG Morrowind, jehož malebnou krajinu zahalil radioaktivní spad kdesi v blízké budoucnosti? A co spojení všech dosavadních trojrozměrných GTA her v jeden celek? Případně Doom 2 čistě v zombí podání? Na vyřčené otázky naleznete odpověď uvnitř článku.

Red Orchestra: Ostfornt 41-45

Petr Kolář: Vývojářský tým Carpathian Crosses oznámil dokončení své modifikace multiplayerové střílečky Red Orchestra: Ostfornt 41-45. Mimo jiných novinek přidává do hry hlavně možnost hrát za rumunskou armádu, druhou největší část vojska Osy na východní frontě.

V druhé světové válce byla na východní frontě jako druhá největší část ozbrojených sil Osy i rumunská armáda, největší silou byla samozřejmě vojska Německa. A protože se střílečka Red Orchestra: Ostfornt 41-45 zabývá boji na východní frontě, je přidání Rumunů pochopitelným krokem. Odhodlali se k němu nadšenci z týmu Carpathian Crosses, kteří v rámci své modifikace hry dodali nejen rumunské vojáky, ale vylepšili i spoustu jiných věcí.

Celkově mod přináší pětici nových map, určených jak pro boje pěchoty ve městech, tak i širé pláně pro tankové bitvy. S tím samozřejmě souvisí i přidání dvojice tanků – rumunského R-35 a sovětského T-26. Proti nim se staví i část z devíti nových zbraní, třeba protitankové granáty, nebo polní minomety. Pro mimomety byla speciálně vyvinuta i spolupráce mezi průzkumníkem navádějícím minometčíky v jejich palbě. A aby nebyla modifikace pouze jednostranná, přidali tvůrci i nové jednotky do sovětského vojska – proslulou černomořskou flotilu přezdívanou Černá smrt. Modifikaci je možno si stáhnout na jejích oficiálních stránkách, nebo na ni najdete i odkazy na stránkách Red Orchestra.

Související informace (Red Orchestra: Ostfront 41-45):
Platforma:
PC
Žánr: Akční
Výrobce: Tripwire
Vydavatel: Steam
Homepage:
http://www.redorchestragame.com/
Datum vydání: Rok 2006

Zdroj: TZ

Half-Life 2 – Dystopia

Dystopia je další z mnoha totálních konverzí pro populární akční hru Half-Life 2. V tomto případě zasazuje hráče do kybernetického prostředí zmítaného nekompromisními hackery. Samozřejmostí přitom jsou nové zbraně, funkce a prostředí. Nutno nicméně dodat, že se jedná výhradně o modifikaci pro multiplayerová klání. Singleplayerově pozitivní jedinci v tomto případě budou muset jít o dům dále.

Download: Dystopia (516 MB)
Homepage: http://www.dystopia-game.com/


TES 3: Morrowind - Rule 12

Modifikaci Rule 12 dost možná uvítají zejména milovníci post-apo her, libující si v atomových hřibech a radioaktivních sklizních každoroční úrody. Scénář katastrofického rázu se točí kolem války USA proti terorismu a následných nepokojích v samotném jádru této velmoci. Přestože ale není Rule 12 ani zdaleka dokončenou modifikací, již teď si našla řadu příznivců. Lákavá je především obměna fantasy světa za tvrdou fiktivní budoucnost plnou radioaktivního spadu a barbarských společenství.

  

Download: Rule 12 (164 MB)
Homepage: http://darkrise.ufrealms.net/games/morrowind/rule12/



Grand Theft Auto: Vice City - StateofLiberty

Autor se v této modifikaci nesnaží prakticky o nic jiného, než o sjednocení všech map (tedy měst především) z předchozích dílů GTA. Hnacím motorem se přitom stává GTA Vice City, přičemž v současné době autoři dokončují práce na částech ze San Andreas. Modifikace totiž ještě není zcela hotová, přesto ale nabízí velkou hrací plochu se spousty dobře známými místy.

Download: StateofLiberty (20.3 MB)
Homepage: http://www.gtastateofliberty.com/


Doom 2 – Zombies

Modifikace Zombies pro postarší klenot Doom 2 pochází z roku 1998.  I přes svoje stáří se však řadí mezi povedené konverze, které do původní hry přináší zejména nové nepřátele – nelítostné a krvelačné zombí. Rozšíření se ovšem dočkaly i zbraně, nová je taktéž hudba, některé zvuky, bonusové předměty a tak dále.

  

Download: Zombies (2.25 MB)

 

Váš názor Další článek: Download: Sam, Max a hromada dalších

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , ,