Modifikační koutek – nemoc šílených králíků

Half-Life 2 se před nedávnem dočkal nového přírůstku do rodiny modifikací. FLIPSIDE se však rozhodně neřadí mezi klasické herní úpravy, slova „totální konverze“ zde nabírají na novém rozměru. Za povšimnutí stojí také modifikace pro Doom 3, inspirovaná prvním dílem FPS Quake a další.

Half-Life 2 –  FLIPSIDE

FLIPSIDE je něco naprosto ojedinělého, podobnou modifikaci byste stěží hledali u jakéhokoliv jiného titulu. Proč? Právě nabízená totální konverze se promítla v celkovém pojetí hry, které namísto běžného 3D prostředí využívá pseudo-2D svět snímaný „z boku“. Ovládáte ujetou postavičku, šílence bloumajícího krásnou krajinou prorostlou kvítím a prohřátou paprsky slunce.

Tedy do doby, než upadnete po stisknutí jednoho magického tlačítka do tvrdé deprese. Zelené barvy vystřídají do ruda zbarvené odstíny, zajíčci se promění v krvelačné bestie, zkrátka se ocitnete v jednom velkém „pekle“. Díky výbornému zpracování prakticky není modifikaci co vytknout, tedy kromě jedné výjimky – krátkost FLIPSIDE zamrzí nejednoho šíleného hráče, jemuž po dohráni asi nezbude nic jiného, než věřit v možné pokračování.

  

Download: FLIPSIDE (136.78 MB)
Homepage: http://www.playflipside.com/


Doom3 - Shamblers Castle

Modifikace Shamblers Castle pro Doom 3 se nechala inspirovat jednou z nejznámějších FPS od if Software, a to prvním dílem Quake série. Po stránce grafické i level designové není co vytknout, zamrzí však krátkost a menší variabilita monster (celkem pět). Zmíněné nedostatky jsou alespoň z části vynahrazeny rozsáhlejším repertoárem zbraní z původní hry Quake a dalšími drobnostmi, které postřehnete až při samotném hraní. Shamblers Castle se ovšem i přes všechny své nedostatky řadí mezi jedny z nejlepších modifikací pro Doom 3.

  

Download: Shamblers Castle (87.09 MB)
Homepage: http://www.monster-clip.com/maps/castle/castle.htm


S.T.A.L.K.E.R. – Horror mod (Alpha 0.4)

Je-libo hororovější atmosféra ve S.T.A.L.K.E.R.ovi? Horror mod vsází na děsivé okamžiky, využívá překvapujících útoků monster a ve spolupráci her světel a stínů se naskýtá pohled na daleko temnější svět kolem jaderné elektrárny Černobyl. Ostatně, potěší také menší várka nových úkolů a jiné drobnosti, takže určitě stahujte. Na modifikaci se přitom stále pracuje a i když je prozatím vývoj ve fázi alpha verze, je překvapivě hratelný.

  

Download: Horror mod (7.8 MB)


Rainbow Six: Vegas – Map Pack 1

Map Pack 1 je příjemným zpestřením vnášejícím do původní hry celkem sedm zbrusu nových map a další tři poupravené z předchozích dílů Rainbow Six. Nicméně aby se nejednalo pouze o suchá prostředí, do hry byly zároveň vgenerovány dva herní módy. Kromě těch původních se tak setkáte s Assassination a Total Conques. Zároveň je ale dobré upozornit na nadměrnější velikost – více jak 650 MB možná stojí za zvážení majitelům pomalejšího připojení.

  

Download: Map Pack 1 (655.5 MB)


Arma: Armed Assault - Realism Soundpack

Pakliže vám ve hře Arma: Armed Assault vadily některé nerealistické zvuky, jistě s povděkem přivítáte menší, zato však efektivní modifikaci Realism Soundpack. Změny se dotknuly takřka všech částí hry, čili jak výbuchů, tak i zvuků vozidel a podobně. Překvapující je přitom velikost paklu, která nedosahuje ani k 10 MB, takže majitelé původní hry by měli právě nabízenou úpravku alespoň vyzkoušet.

Download: Realism Soundpack ( 9.96 MB)

Diskuze (1) Další článek: Transformers jsou na prvním místě

Témata článku: , , , , , , , ,