Modifikační koutek – Oblivion, HOMAM5, Fallout 2 a další

Pro druhý díl tohoto seriálu jsme vybrali především modifikace k RPG či strategickým hrám, mezi které se řadí jak Oblivion, tak i například HOMAM5. Přitom vzhledem k nedávnému oživení celé situace kolem Falloutu 3 jsme se rozhodli začlenit do článku také jeden kousek určený jeho staršímu bratříčku.

TES IV: Oblivion – Oscuro`s Oblivion Overhaul 1.3 (OOO)

Modifikace OOO není jen tak ledajaká modifikace, neupravuje pouze pár drobností a nepřináší jen kosmetické změny. Naopak, jedná se takřka o gigantický balík, v němž jsou zahrnuty jednak jiné malinkaté modifikace a také řada zcela nových aspektů. Rozhodně největším lákadlem je předělaný scalling, čili postupování na další levely - úměrné vyrovnávání obtížnosti nestvůr doznalo velkých změn. Nutno přitom dodat, že hratelnost se díky tomu posunula o pěkných pár stupínků výše a třešničkou na dortu se stává nespočet nových zbraní a jiných věcí. Modifikaci samozřejmě můžete stahovat od nás, zároveň ale doporučuji navštívit tuto českou fan site, kde se dozvíte řadu další hodnotných informací. Dobré je nicméně upozornit, že při použití OOO je třeba vypnout některé jiné případné modifikace, neboť je ta právě nabízená může mít v sobě zahrnuta.

Download: Oscuro`s Oblivion Overhaul 1.3 (413.56MB)
Související odkazy: Homepage; Oblivion fan site


HOMAM5 - Compilations of 3D models for Heroes

Pokud hrajete HOMAM5 dnem i nocí a už vás nebaví dívat se neustále na ta samá fantasy stvoření, budovy a jiné objekty, zkuste právě nabízenou modifikaci. Compilations of 3D models for Heroes kompletně předělává snad veškeré modely nestvůr, hradů a jiných věcí, díky čemuž je posléze hra k nerozeznání. Obsažené modely v něm nevypadají vůbec špatně, přitom se nejedná o kdovíjak velký balík – dosahuje k necelým 70 MB a pokud se o něm chcete dozvědět více, podívejte se také do tohoto fóra.

  

Download: Compilations of 3D models for Heroes (67.5 MB)
Související odkazy: HomepageForum

Fallout 2 - Vintage Weapon Mod

Fallout obecně je nesmrtelný, tak proč si nezkrátit čekání na příchozí třetí díl alespoň nějakou modifikací pro „dvojku“? Vintage Weapon Mod je přitom poměrně nový kousek, jenž prakticky zamění veškeré submoderní zbraně za jiné silné kousky, převzaté z různých období. Vychází tedy víceméně z reálií, a přitom do hry vnáší i jiné inovace. Mezi ně se například řadí alkohol, jenž byl v původní hře spíše pro potíž. Za použití této modifikace vám ale krátkodobě přidá několik hitbodů navíc, které lze využít především v boji. Samozřejmostí je i velice hezké grafické zpracování, které nikterak nenarušuje atmosféru Falloutu 2.

  

 

Download: Vintage Weapon Mod (350kB)
Související odkazy: Forum

Gothic 3 - Autumn Texture Pack

Menší, zato ale hezký přídavný balíček, jenž upravuje ve hře veškeré textury do podzimních barev. Změn se dotkly i některé rostliny po modelové stránce, barva podloží byla ze zelené předělaná na hnědou a Myrtana tak vypadá po mnohých stránkách daleko lépe. Balík je malý, stojí za to ho vyzkoušet.

  

Download: Autumn Texture Pack (8.4MB)

S.T.A.L.K.E.R. - Additional Add-ons Mod

Additional Add-ons Mod je vydařený kousek, jenž otevírá cestu modifikování snad veškerých zbraní obsažených ve hře. Ke svému miláčkovi tak můžete přidat například tlumiče, zaměřovače, granátomety a jiné hračky, což jistě ocení nejeden ze zarytých fanoušků titulu S.T.A.L.K.E.R. Přitom velikost celého paklu dosahuje sotva k 650 kB, takže neváhejte.

Download: Additional Add-ons Mod (650 kB)

Diskuze (2) Další článek: Galerie: Age of Conan: Hyborian Adventures

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , ,