Modifikační koutek – po stopách San Andreas, HOMAM 3 či Black and White 2

Titul GTA San Andreas sice oplýval rozsáhlým územím, avšak po stránce grafické měl svoji slávu dávno za sebou. Nyní se ovšem na světlo světa dostala modifikace, která kompletně předělává veškeré textury ve hře. Za zmínku rovněž stojí neoficiální datadisk pro HOM&M 3, nebo výtečný kousek Classic Doom určený třetímu dílu úspěšné černo-černé akce.

GTA San Andreas - ReTextured 3

Nebaví vás čekan na chystaný, v generaci již čtvrtý, díl série GTA? Inu, nevadí – dlouhou chvíli si nyní můžete zkrátit modifikací ReTextured 3. Je určena pro doposud poslední díl celé série, tedy San Andreas, přičemž kompletně předělává především veškeré textury na objektech a postavách. Jaký je výsledek? Dvouleté snažení fanoušků vzalo za své a už od pohledu je okolní prostředí daleko ostřejší a detailnější – textury totiž dosahují rozlišení až 1024x768. Velikost ReTextured 3 je nicméně větší a dosahuje ke 226 MB.

  

Download: ReTextured 3 (226 MB)

Heroes of Might and Magic III: In the Wake of Gods (3.58)

In the Wake of Gods není modifikace, jedná se o opravdu vydařený neoficiální datadisk pro hru Heroes of Might and Magic III. Přesto by bylo hříchem jej přehlédnout, a to zvláště s ohledem na jeho aktualizovanou verzi. Samotný obsah toho rozšíření s sebou přináší unikátní nové jednotky pospolu s animacemi, budovami, bonusovými předměty i hrdiny. Inovací je ale podstatně více a sahají samozřejmě také do původní hry, která byla po některých stránkách modifikována.  Takže snad nebude nic lepšího, než si In the Wake of Gods rovnou stáhnout a vyzkoušet.

  

Download: In the Wake of Gods 3.58 (37.90 MB)
Související odkazy: Homepage

Doom 3 - Classic Doom (1.1 Final)
 
Není žádným tajemstvím, že Classic Doom je venku již nějaký ten pátek – jedná se o jednu z nejpropracovanějších a vůbec nejslavnějších modifikací pro Doom 3. Autoři toho „přídavku“ se totiž rozhodli kompletně přepracovat první díl této akční trilogie do hávu třetího, a to takřka se vším všudy. Projdete veleznámými levely, okusíte sílu staronových zbraní poupravených či kompletně vytvořených podle svého původního vzoru, což ostatně platí i u hudby a zvuků. Změn je nicméně daleko více, jejich seznam by se vešel na několik samostatných stránek. Nezbývá mi tedy, než vám právě nabízenou fan modifikaci doporučit – především hráči ze staré školy ocení nepochybné kvality toho výtečného kousku. Tleskám.

  

Download: Classic Doom 1.1 Final (193.49 MB)
Související odkazy: Homepage

Battlefield 2142 - Supply Line Mod

Pokud jste někdy hráli například Battlefield 2, může vám být název Supply Line Mod povědomý. Jednalo se o zábavné zpestření, které i v případě Battlefield 2142 mění systém hry dobývání vlajek. Autoři této modifikace vzali nejlepší prvky z klasického conquestu, které smíchali s titan módem. A jaký je výsledek? Síly EU se snaží zničit nepřátelský Titán, jenž se nemůže pohybovat. Naopak strana PAC dělá vše pro to, aby mohla převzít kontrolu nad vlajkami. K dispozici je i několik serverů podporující upravený systém hry, nicméně jejich dohledání může být místy těžší. Přesto určitě stojí Supply Line Mod za vyzkoušení.

Download: Supply Line Mod (18.78 MB)
Související odkazy: Homepage

Black and White 2 - Shadow 500’s Mod (1.1)

Shadow 500’s Mod je poměrně starší, nicméně vydařený kousek, jenž vyvažuje hratelnost v druhém díle Black and White. Mění ceny některý budov a jednotek, případně i jejich intenzitu po stránce funkčnosti. Rovněž doznal malých změn fyzikální model, přičemž podle ohlasů některých hráčů tak Black and White 2 nabírá na svižnějším tempu. Jedná se o velice malinkatý, zato efektivní mód, takže všem majitelům hry doporučuji vyzkoušet.

  

Download: Shadow 500`s Mod (226 kB)

Diskuze (1) Další článek: Galerie: Medal of Honor: Airborne

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , ,